Ongeluk Sainz doet stof opwaaien in de F1: 'Het is echt niet hun schuld' Formule 1
Formule 1

Ongeluk Sainz doet stof opwaaien in de F1: 'Het is echt niet hun schuld'

Ongeluk Sainz doet stof opwaaien in de F1: 'Het is echt niet hun schuld'

Het afgelopen weekend in Las Vegas begon met een ongelukkige gebeurtenis waarbij de auto van Carlos Sainz ernstige schade opliep door een losse putdeksel. De gevolgen waren aanzienlijk: de vloer raakte beschadigd, en zowel de batterij als de motor moesten worden vervangen, wat resulteerde in een gridstraf van tien posities voor de Spaanse coureur.

De gridstraf van Sainz heeft verschillende reacties opgeroepen, waarbij prominenten uit de Formule 1-wereld hun mening deelden over de strengheid van de straf. Velen zijn van mening dat het niet de schuld van Ferrari is dat de auto schade opliep en dat het buiten hun macht ligt.

Kwestie van overmacht

Fernando Alonso, coureur bij Aston Martin, uitte zijn ongenoegen over de situatie: 'Iets wat we zouden kunnen veranderen, is de straf voor Carlos; die is een beetje hard', laat de Spanjaard weten tegenover internationale media. Alonso is van mening dat de straf disproportioneel is in verhouding tot de situatie waar Sainz mee te maken kreeg.

Frédéric Vasseur, teambaas van Ferrari, bracht een interessant perspectief naar voren, waarbij hij de focus legde op het feit dat bepaalde onderdelen, zoals banden en motoren, een duidelijke prestatiewinst opleveren. 'Maar de batterij? Daar haal je geen extra prestatie uit', legt hij uit. 'Als je bedenkt dat we de eerste vrije training hebben gemist, dat we een paar miljoen schade hebben, dat de monteurs keihard hebben gewerkt om de auto op te baan te krijgen, enzovoort, denk ik dat het niet al te dom was om overmacht te overwegen', voegt hij hier gefrustreerd aan toe.

Gevoelig onderwerp

Peter Bayer, CEO van AlphaTauri en voormalig betrokken bij het formuleren van regels voor de FIA, voegde toe dat teams veranderingen in de gridstraffen hebben tegengehouden. Bayer benadrukte tegenover Motorsport.com dat teams terughoudend waren om een ‘overmachtclausule’ toe te voegen, uit angst voor misbruik: 'Daarom zeiden ze: laten we de doos van Pandora niet openen. Maar dat gezegd hebbende, eerlijk is eerlijk, in dit geval zouden we Ferrari hebben gesteund als het ons als team was gevraagd. Het is echt niet hun schuld', aldus Bayer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws