Albon had tussenjaar bij Red Bull nodig: 'Ik ben toen opgegroeid' Formule 1
Formule 1

Albon had tussenjaar bij Red Bull nodig: 'Ik ben toen opgegroeid'

Albon had tussenjaar bij Red Bull nodig: 'Ik ben toen opgegroeid'

Alexander Albon bedankt Red Bull Racing voor het tussenjaar die hij heeft gekregen. In 2020 was de Thaise coureur nog teamgenoot van Max Verstappen bij de Oostenrijkse renstal, maar een seizoen later werd hij vervangen door Sergio Pérez. Voor Albon betekende dat dus een jaar aan de zijlijn als test- en reservecoureur. Nu vervult hij een leidersrol als rijder van Williams.

In 2019 kwam Albon de Formule 1 binnen als coureur van Toro Rosso (nu AlphaTauri, red.), maar door de slechte prestaties van Pierre Gasly maakte Albon halverwege het seizoen al de overstap naar Red Bull. Naast Verstappen kwam de coureur niet echt tot ontplooiing. Hij voelt zich bij Williams dan ook op zijn gemak met zijn nieuwe rol. 'Ik zit nu in een heel andere positie dan bij Red Bull', zegt Albon bij de F1 Nation Podcast. 'Ik ben meer een leider. Ik kan mijn ervaring nu gebruiken om samen met Nicholas Latifi de auto te ontwikkelen.'

Jaar zonder stoeltje hielp Albon

Ondanks dat Albon een jaar lang geen permanent stoeltje in de Formule 1 had, vond hij zijn tijd in de simulator bij Red Bull zeer waardevol. Naar eigen zeggen heeft het hem geholpen om een plek bij Williams te bemachtigen. 'Het voelde alsof ik een jaar nodig had om verder te groeien. Dit had ik echt niet kunnen doen in 2020 of 2019. Het voelt alsof ik nu in een betere positie zit.'

Afgelopen Grand Prix-weekend in Melbourne kreeg Albon loon na werken. Voor het eerst in zijn tijd bij Williams scoorde de coureur punten. De Williams-rijder had uitstekende bandenmanagement nodig om de agressieve strategie van zijn team te laten werken, maar het lukte. De coureur voelt zich dan ook op zijn plek. 'Ik geniet er zeker van. Voor mij is dit een nieuwe uitdaging. Daar ben ik heel erg blij mee', aldus Albon.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws