Oud-profrenner ziet twee kanten van het verhaal: 'Maar je kunt die dominantie ook waarderen' Formule 1
Formule 1

Oud-profrenner ziet twee kanten van het verhaal: 'Maar je kunt die dominantie ook waarderen'

Oud-profrenner ziet twee kanten van het verhaal: 'Maar je kunt die dominantie ook waarderen'

Nederlands oud-profrenner Niki Terpstra heeft superveel respect voor de dominantie van Red Bull Racing, maar hij denkt wel dat het wat leuker zal zijn voor de fans als het allemaal wat spannender wordt. Hoe dan ook ziet Terpstra de andere kant van het verhaal: die superindrukwekkende dominantie. Als sportman vindt hij dat dat ook bewonderd moet worden.

Terpstra heeft een passie voor de koningsklasse en steekt de loftrompet de dominantie van Red Bull en zijn landgenoot. De Noord-Hollander looft de consistentie van Red Bull, die de eerste twee races van het seizoen heeft gewonnen en gewoon verder lijkt te gaan waar ze in 2023 gebleven was. Vorig jaar won de Oostenrijkse renstal 21 van de 22 races, en ze lijken de lat dit jaar nog hoger te hebben gelegd. 'Het zou voor de fans natuurlijk wat leuker zijn als het wat spectaculairder wordt', zegt Terpstra in gesprek met Formule 1 Magazine.

'Maar je kunt die dominantie ook bewonderen', gaat de oud-profrenner verder. Terpstra benadrukt dat het niveau in de Formule 1 ontzettend hoog is. 'Als een team zich hier dan toch boven kan zetten, dan is dat uitzonderlijk knap', zegt de 39-jarige. 'Zeker als dit voor een langere periode volgehouden wordt, daar heb ik heel veel respect voor', aldus Terpstra. Verstappen heeft vanaf de Grand Prix van Japan 2023 tot nu toe non-stop gewonnen, en hij kan zijn eigen record van opeenvolgende zeges binnenkort al verbreken.

Tekst gaat verder onder de foto.

max verstappen beker win saoedi arabie
Verstappen won negentien van de afgelopen 20 races. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Dat gaat geen probleem worden voor Red Bull'

Wat vooral knap is, is dat het operationele gedeelte van de Oostenrijkse renstal staat als een huis. Het dondert en bliksemt achter de schermen, maar de prestaties van het team lijden er niet onder. Terpstra denkt dan ook niet dat een mogelijk vertrek van Horner veel impact gaat maken. 'Dat is wat lastig te zeggen, want hij is wel de meest succesvolle teambaas op de grid', peinst Terpstra. 'Maar ik denk niet dat het een groot probleem gaat worden voor Red Bull. De rollen daaronder zijn ook goed ingevuld', haalt Terpstra zijn schouders op.

Coureur Ho-Pin Tung verklaarde in de nabeschouwing van Viaplay na de Grand Prix van Saoedi-Arabië hetzelfde. Hij bewonderde met name dat het indrukwekkend is hoe alle koppen betreffende de prestaties van het team dezelfde kant opstaan. Daarom gaat Red Bull ook als favoriet voor de zege de Grand Prix van Australië in. Over een week zal het Formule 1-circus neerstrijken op het stratencircuit van Melbourne, wat voor de Europese kijker betekent dat de wekkers heel vroeg moeten staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws