Kravitz doet voorspelling: 'Geen hoop voor rijders die Verstappen willen uitdagen' Formule 1
Formule 1

Kravitz doet voorspelling: 'Geen hoop voor rijders die Verstappen willen uitdagen'

Kravitz doet voorspelling: 'Geen hoop voor rijders die Verstappen willen uitdagen'

In de SkySports podcast na de race in Jeddah heeft verslaggever Ted Kravitz een voorspelling gedaan over de rest van het 2024-seizoen. Ook van de Grand Prix in Melbourne verwacht de Brit dat Max Verstappen de race zal gaan winnen. Maar daar blijft het niet bij. Kravitz heeft 'heel weinig hoop' dat een ander team Red Bull Racing dit jaar van de troon zou kunnen stoten.

De RB20 is volgens Kravitz zo dominant dat hij het heeft opgegeven om te hopen op een spannend duel tussen constructeurs om de eerste plaats dit seizoen. 'Ik heb dit jaar andere gevoelens bij de dominantie van Red Bull en de hoop of vrees voor een competitief seizoen', zegt de verslaggever. 'Vorig jaar dacht ik nog, gezien het het tweede jaar met de nieuwe regelgeving was, dat dingen anders zouden zijn en Ferrari wellicht kans zou maken. Maar dat is niet zo.'

De strijd om de tweede plek

Volgens Kravitz is het alleen niet zo dat de dominantie van Verstappen iedere kans op een spannend duel dit seizoen onmogelijk maakt. Het gat tussen teamgenoot Sergio 'Checo' Pérez en Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz is namelijk niet al te groot. In Bahrein zat er tussen de Mexicaan en Sainz een kleine drie seconden. Het gat tussen Pérez en de Monegask was in Jeddah iets groter, zo'n vijf seconden.

Kravitz kijkt dan ook uit naar de gevechten tussen de drie coureurs en zegt zelfs dat Alonso ook moet worden meegerekend. De verslaggever gaat ervan uit dat we nog vaak zullen zien dat Verstappen zich als eerste kwalificeert en er gedurende de races een flinke afstand tussen de regerend wereldkampioen en de andere rijders zal zijn. Maar het gevecht tussen Pérez, Leclerc, Piastri en Alonso kan interessant worden, volgens hem.

'Al zakt Mercedes iets, zoals we in Saoedi-Arabië hebben gezien, zodat die andere jongens er tussen kunnen komen, en Carlos hopelijk kan herstellen voor de race in Australië, en dat zij met Pérez de strijd aan kunnen gaan om die tweede plaats is een gevecht dat ik graag zou zien', vertelt Kravitz. 'Maar voor degenen die de strijd met Verstappen willen aangaan om het kampioenschap heb ik weinig hoop. Ik denk dat we dat al wel wisten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws