Overzicht tijden Grand Prix van Canada 2024 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Canada 2024

Overzicht tijden Grand Prix van Canada 2024

Na een kort bezoek aan Europa is de Formule 1 tussen zeven en negen juni weer terug op het Amerikaanse continent. In de Canadese provincie Quebec gaan de twintig beste coureurs van de wereld de strijd met elkaar aan op het Circuit Gilles Villeneuve van Montreal. De meest recente race was een thuisrace in Monaco voor Monegask Charles Leclerc, dit keer racet Lance Stroll op eigen bodem.

Na de race op het stratencircuit van Monaco is het gat tussen regerend wereldkampioen Verstappen en racewinnaar Leclerc nog kleiner geworden. De Monegask heeft op dit moment slechts een achterstand van 31 punten op de Nederlander. Vorig jaar wist Verstappen de Canadese Grand Prix nog overtuigend te winnen en moest Leclerc genoegen nemen met een vierde plaats. Verstappen won ook in 2022 op het Canadese circuit.

Ongewone tijden voor Nederlanders

Officieel wordt het circuit van Montreal ook gezien als een stratencircuit. Het bevindt zich op een kunstmatig aangelegd eiland, is 4,3 kilometer lang en telt veertien bochten. In 2019 was het Valterri Bottas die er de snelste ronde reed. De rondetijd van de Fin bedroeg slechts 1:13,078 minuut. Vorig jaar was het Verstappens teamgenoot Sergio 'Checo' Pérez die de snelste rondetijd neerzette van 1:14,481.

Aangezien het F1-circus weer de Atlantische Oceaan oversteekt, komen de coureurs ook in een andere tijdzone terecht. De Canadese stad loopt zes uren achter op Nederland en daarom zullen de Nederlandse fans pas rond of na het avondeten voor de buis gaan zitten. Op vrijdag staan de eerste en tweede vrije training gepland. Het raceweekend wordt op vrijdagavond geopend met de eerste vrije training die om half acht 's avonds zal starten. Pas om elf uur 's avonds zal de tweede vrije training plaatsvinden.

Op zaterdag is het dan tijd voor de derde vrije training en de kwalificatie. De derde vrije training gaat om half zeven 's avonds Nederlandse tijd van start en wordt om tien uur 's avonds gevolgd door de kwalificatie. Vervolgens zijn alle ogen op zondagavond gericht op het kleine eilandje in Montreal wanneer daar om acht uur 's avonds Nederlandse tijd de Grand Prix van start gaat.

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 7 juni 19:30 uur - 20:30 uur
Tweede vrije training Vrijdag 7 juni 23:00 uur - 00:00 uur
Derde vrije training Zaterdag 8 juni 18:30 uur - 19:30 uur
Kwalificatie Zaterdag 8 juni 22:00 uur - 23:00 uur
Grand Prix (70 ronden) Zondag 9 juni 20:00 uur - 22:00 uur

Waar we tijdens de afgelopen twee races in Europa ook nog konden genieten van de Formule 2 en Formule 3 is dat in Canada niet het geval. De zesde sessie van het kampioenschap voor beide raceklassen vindt pas in de een na laatste week van juni plaats in Barcelona. Ook de Formule 1 zal daar dan te vinden zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws