Verstappen met gevatte reactie: 'Dan kan ik elke race veranderen van team' Formule 1
Formule 1

Verstappen met gevatte reactie: 'Dan kan ik elke race veranderen van team'

Verstappen met gevatte reactie: 'Dan kan ik elke race veranderen van team'

Max Verstappen heeft al vaker gezegd dat hij er niet aan denkt om naar een ander team te gaan, en is dat na de Grand Prix van Monaco ook niet gaan denken. Het is duidelijk dat de concurrentie is ingelopen, maar ze hebben Red Bull Racing nog steeds niet verslagen. Het kampioenschap is tenslotte nog lang en Red Bull staat nog steeds op nummer één.

Na drie moeilijke raceweekenden op een rij draait de geruchtenmolen weer op volle snelheid en wordt hij regelmatig aangevuld met nieuwe speculaties. De Grand Prix van Monaco, waarin Red Bull niet denderend presteerde, vormde nieuwe brandstof om te speculeren dat Verstappen er klaar mee zou zijn bij de Oostenrijkse renstal. Vanzelfsprekend is het niet ideaal dat de kampioensformatie het in Imola lastig had en dat het in Monaco ook niet wilde lukken, maar dat betekent volgens Verstappen niet dat alles nu in elkaar stort. Mocht Verstappen de rest van het seizoen winnen, dan heeft vermoedelijk niemand het meer over Miami, Imola of Monaco.

Hij wordt nog steeds in verband gebracht met Mercedes, ook al heeft hij aangegeven momenteel niet aan een overstap te denken. Zolang hij in de snelste auto zit, komt het allemaal wel goed. Nu de prestaties niet op het niveau zitten van eerder in het 2024-seizoen, en McLaren en Ferrari dichterbij komen, wordt hem opnieuw gevraagd of hij een overstap zou willen maken naar bijvoorbeeld McLaren. 'Zo werkt het niet', stelt Verstappen tegenover de internationale media. 'Ik denk dat we nog steeds een heel, heel snelle auto hebben. En als je kijkt naar het gemiddelde van het seizoen tot nu toe, dan denk ik dat we de snelste auto hebben.'

'Alleen daar denk ik aan'

De Nederlander lijkt echter niet veel te verwachten van Canada, aangezien daar dezelfde hobbels en kerbs zitten die hem het leven in de RB20 zuur maakten in Monaco. Na Canada gaan de rijders door naar Barcelona, en dan komt er een rijtje circuits waar de Red Bull wel lekker in zijn vel zou moeten zitten. 'We zouden het kampioenschap ook niet leiden als we niet snel waren', vervolgt Verstappen. 'Ik ben blij waar ik nu ben. Er wordt ook veel geïnvesteerd in de motor. En ik ben tevreden. We moeten hard blijven werken en proberen om ons pakket nog beter te maken. Alleen daar denk ik aan.'

Betreffende het overstappen naar een ander team, heeft Verstappen zijn antwoord ook al klaarliggen. Dat de Ferrari en de McLaren in Monaco dan veel sneller waren dan de RB20, haalt hem niet over. 'Ik denk dat, als je zo gaat denken, dat je bijna elke race van team moet veranderen. Daar denk ik dus niet aan', sluit Verstappen af. Het Formule 1-seizoen zet zich in het tweede weekend van juni voort op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. Vorig jaar kon Verstappen daar zegevieren, en had hij Fernando Alonso en Lewis Hamilton bij zich op het podium. Vermoedelijk ziet het podium er nu wat anders uit.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws