Palmer: 'Prestaties Verstappen en Leclerc slecht voorteken voor Sainz en Pérez' Formule 1
Formule 1

Palmer: 'Prestaties Verstappen en Leclerc slecht voorteken voor Sainz en Pérez'

Palmer: 'Prestaties Verstappen en Leclerc slecht voorteken voor Sainz en Pérez'

Jolyon Palmer verwacht dat het binnen een aantal races de vonken ervan af zullen spatten in de strijd om de titel. Max Verstappen en Charles Leclerc zijn momenteel duidelijk beter dan hun teamgenoten in de ogen van de voormalig Formule 1-coureur. Het zal volgens Palmer dan ook niet lang duren voordat beide teams gaan komen met teamorders tijdens de races.

Verstappen wist het afgelopen Grand Prix-weekend in Miami voor de tweede keer op rij te winnen. Ferrari lijkt momenteel een achterstand te hebben op Red Bull Racing. 'Ik denk dat ze met een reactie moeten komen en ik denk dat ze dat ook wel kunnen', begint Palmer bij de F1 Nation Podcast. 'Het is wel heel erg raar om te zeggen dat Ferrari terug moet slaan, nadat ze vorig raceweekend met beide auto's op de eerste startrij stonden. Ze missen eigenlijk geen performance.'

Teamorders Ferrari en Red Bull

Verstappen en Leclerc zijn tot nu toe de enige twee coureurs die dit seizoen wisten te winnen. Palmer ziet dat de teamgenoten van de twee rijders niet het niveau van de titelconcurrenten aankunnen. 'Met elke race wordt het steeds duidelijker dat het gaat tussen die twee. Pérez rijdt wel goed, maar hij zit niet op het niveau van Max. Sainz had een lastige start dit seizoen. Als het straks duidelijk een tweestrijd wordt dan zullen de vonken er vanaf vliegen net als vorig jaar.'

Er is al een aantal keer gesuggereerd dat Carlos Sainz weleens te maken kan krijgen met teamorders. Het zal extra pijnlijk zijn voor de Spanjaard als het gebeurt tijdens zijn thuisrace van aankomend weekend. 'Het zal niet dit weekend gebeuren. We zien allemaal welke kant het op gaat, maar we hebben dat punt nog niet bereikt. Charles heeft maar een paar slechte races nodig en het is weer omgedraaid. De meedogenloze prestaties van Max en Charles zijn echter wel een slecht voorteken voor hun teamgenoten', aldus Palmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws