Leclerc lacht om ongewoon weekend: 'Hopelijk kan hij vannacht goed slapen' Formule 1
Formule 1

Leclerc lacht om ongewoon weekend: 'Hopelijk kan hij vannacht goed slapen'

Leclerc lacht om ongewoon weekend: 'Hopelijk kan hij vannacht goed slapen'

Charles Leclerc was in Saoedi-Arabië wederom best of the rest achter Max Verstappen tijdens de kwalificatie. Het verschil was wel groter dan een week eerder in Bahrein, en dat was volgens de Monegask te wijten aan de temperatuur van de banden. Leclerc ging daarnaast uitgebreid in op het debuut van zijn nieuwe teamgenoot, Oliver Bearman.

Leclerc had het tijdens de kwalificatie niet makkelijk, en een plekje op de eerste startrij leek verre van zeker te zijn, maar in de slotseconden van de sessie zette hij toch nog een tijd neer die voldoende was om een plekje naast Max Verstappen te veroveren. 'Ik ben best blij, maar ik had wel het idee dat we sinds de derde vrije training wel wat minder sterk zijn geworden met het voorbereiden van de banden', deelt de 26-jarige coureur met F1TV.

Uiteindelijk bedroeg de achterstand op Verstappen ruim drie tienden. 'De banden waren in de eerste Q3-ronde niet op temperatuur. De voorbanden hadden een andere temperatuur dan de achterbanden, dus hier moeten we goed naar kijken, om dit te verbeteren voor de volgende race', zegt de Monegask. 'Het is wel een positief resultaat, en weer een startplek op de eerste plek. Hopelijk kunnen we in de race ons resultaat maximaliseren.'

Complimenten voor Bearman

'Ollie (Bearman, red.) is heel indrukwekkend geweest', zegt Leclerc, die voor het eerst in zijn carrière een jongere teamgenoot had. De 18-jarige Engelsman liet een goede indruk achter. 'Dat was eigenlijk al zo sinds zijn eerste drie ronden in de derde vrije training. Hij zat er meteen bovenop. Hij leek veel vertrouwen te hebben in de auto. Dat is heel erg goed om te zien', zegt Leclerc goedkeurend.

'Ik hoop dat we een geweldige race kunnen hebben. Voor hem zal het een hele speciale race worden', vervolgt de acht jaar oudere Leclerc. 'Ik herinner me mijn eerste race nog. Dat was in een Alfa Romeo, en ik kon me twee maanden lang voorbereiden. Hij kreeg vanmorgen pas het bericht dat hij nu voor Scuderia Ferrari zou racen, op een circuit als Jeddah. Hij heeft dus veel om opgewonden over te zijn, maar hopelijk kan hij wel goed slapen, om volledig voorbereid te zijn op de race.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws