Wolff wil toeslaan bij Red Bull-onrust: 'We gebruiken gewoon Marko, dat petje krijgt hij wel' Formule 1
Formule 1

Wolff wil toeslaan bij Red Bull-onrust: 'We gebruiken gewoon Marko, dat petje krijgt hij wel'

Wolff wil toeslaan bij Red Bull-onrust: 'We gebruiken gewoon Marko, dat petje krijgt hij wel'

Toto Wolff kreeg op 1 februari een flinke klap te verwerken, toen Lewis Hamilton aankondigde per 2025 naar Ferrari te vertrekken. De Mercedes-teambaas kijkt sindsdien om zich heen, en ziet tal van mogelijkheden om het tweede stoeltje in te vullen, zo ook Max Verstappen. Daarbij kan hij mogelijk profiteren van de aanhoudende onrust bij concurrent Red Bull Racing.

Helmut Marko bevestigde bij de Oostenrijkse televisie dat hij mogelijk geschorst zal worden, waarna Verstappen zijn teamadviseur verdedigde, en aangaf dat het vertrek van de 80-jarige ook van invloed kan zijn op zijn eigen toekomst. Voor concurrent Wolff zou het de deur verder kunnen openen. 'Als Helmut Marko het team verlaat, zou het absoluut een verlies zijn voor Red Bull en voor het team', weet Wolff te melden volgens Motorsport-Total. 'Helmut is een levenslustig mens, en hij was, of is, onze favoriete vijand', zo corrigeert Wolff zichzelf snel. 'Hij is een echte racer.'

Verstappen als kanshebber bij Mercedes?

Wolff sprak ook weer over de mogelijke komst van Verstappen. 'In 2025 en 2026 hebben we een stoeltje vrij, maar Max zal rijden voor het team dat de snelste auto heeft, en op het moment is dat Red Bull', beseft de Oostenrijker. 'We praten al tien jaar met elkaar, sinds hij in de Formule 1 zit. Ik heb een goede relatie met Jos, en ook met Max, maar dat betekent niet dat we op professioneel vlak op de korte termijn een verandering zullen zien.'

Wolff legt rood petje klaar voor Marko

Bij Sky Sports F1 deed Wolff er nog een schepje bovenop, door de aanval op Red Bull als bedrijf te openen. De Oostenrijker bekritiseerde het gebrek aan vrijgegeven informatie. 'Het is een particulier bedrijf, en als de regels zeggen dat ze het onderzoek niet openbaar hoeven te maken, dan hebben we dat te accepteren. Ik weet niet hoeveel hiervan blijft hangen, en hoelang het ons blijft achtervolgen. Ik zou zelf voor een transparante aanpak gekozen hebben, maar iedereen moet maar doen wat hij denkt dat goed is.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

george russell toto wolff niki lauda mercedes f1 gp verenigde staten 2017
Wolff zou een vervanger van Niki Lauda, inclusief rood petje, verwelkomen.

Als Marko inderdaad vertrouwelijke informatie met anderen gedeeld heeft, lijkt Wolff het daar niet geheel mee oneens te zijn. Wolff bood Marko, weliswaar met een knipoog, ook nog een nieuw onderkomen aan. 'We missen onze mascotte sowieso, dus we gebruiken gewoon Helmut', zo verwijst Wolff naar de overleden Niki Lauda. 'Qua leeftijd past het wel, maar hij heeft nog geen rood petje, maar dat krijgt hij van ons wel', lacht Wolff.

Marko versus Horner in machtsstrijd

Voormalig Formule 1-coureur Alexander Wurz is dit weekend werkzaam voor het Oostenrijkse ORF, waar Marko bevestigde dat hij mogelijk geschorst zal worden, en aangaf dat hij over zijn eigen lot bepaalt. Wurz ziet het als een bevestiging van de machtsstrijd binnen Red Bull. 'Dit laat duidelijk zien dat alles uit de kast wordt gehaald, en dat de ellebogen hier ingezet worden. Het is absoluut zo dat hier een machtsstrijd uit aan het breken is, een heel, heel groot probleem, dat verder gaat dan alleen de paddock.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws