Pérez geeft zichzelf schouderklopje: 'Dan is het duidelijk dat je het beter doet dan je teamgenoot' Formule 1
Formule 1

Pérez geeft zichzelf schouderklopje: 'Dan is het duidelijk dat je het beter doet dan je teamgenoot'

Pérez geeft zichzelf schouderklopje: 'Dan is het duidelijk dat je het beter doet dan je teamgenoot'

Sergio Pérez heeft de Grand Prix van Azerbeidzjan gewonnen op pure racepace en daarom stelt hij dat hij het beter heeft gedaan dan zijn teamgenoot. De Mexicaan had ook het vertrouwen dat hij de snelheid had om te winnen, en dat wist hij op de zondag van het weekend in Bakoe gedaan te krijgen. Max Verstappen had volgens Pérez moeite met de banden, dus had hij hem hoe dan ook te pakken gekregen.

Pérez won op 30 april de Grand Prix van Azerbeidzjan nadat hij al een overwinning van de Sprint achter zijn naam kon zetten. De Mexicaan is de eerste coureur die de Grand Prix op het stratencircuit van Bakoe twee keer heeft gewonnen. De 33-jarige voelde zich als een vis in het water in de nauwe straten en kon niet bijgehouden worden door Verstappen. De voorsprong van de Nederlander in het klassement is nu verkleind tot zes punten. 'Het is overduidelijk dat je het beter doet dan je teamgenoot als je de race op pure pace wint', stelt Pérez bij de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Miami.

'En ik weet zeker dat Max en zijn team hier naar gaan kijken om zeker te weten dat ze het begrijpen (wat er is gebeurd, red.). Daarom is het van onze kant belangrijk dat we die zwakte punten snappen', legt de coureur uit Guadalajara uit. 'Ik denk dat ik de pace had om op zondag in Bakoe de race te winnen', zegt de Mexicaan. 'Ik denk dat tijdens die eerste stint, als hij niet in die ronde naar binnen was gegaan, dat ik hem alsnog had kunnen pakken, want ik was dichtbij met de DRS en hij had het al moeilijk met zijn banden', vermoedt Pérez. Beide Red Bull Racing-coureurs waren in de tweede stint in ieder geval flink aan het trappen, allebei raakten ze meerdere keren de muur.

Teamorders niet aan de orde bij Red Bull

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft eerder al aangegeven dat hij zeker weet dat zijn coureurs volwassen genoeg zijn om met respect tegen elkaar te racen en het belang van het team voorop te stellen. Dat legt Pérez nog een keertje uit, want in Bakoe was dat ook zichtbaar. 'Het zou heel makkelijk zijn voor Red Bull om teamorders in te voeren in de twintigste ronde en ervoor te zorgen dat we betrouwbare auto's hebben, maar nee. In Jeddah en in Bakoe hebben we de hele race gepusht', zegt de Mexicaan. 'In Bakoe raakten we allebei de muur een paar keer, en dat was alleen omdat we zo op de limiet reden. Het ging goed, maar we konden ook makkelijk schade oplopen, en een probleem krijgen', aldus Pérez.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws