Verstappen kritisch op Red Bull: 'We hadden gewoon buiten moeten blijven' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen kritisch op Red Bull: 'We hadden gewoon buiten moeten blijven'

Verstappen kritisch op Red Bull: 'We hadden gewoon buiten moeten blijven'

Max Verstappen keek in aanloop naar de Grand Prix van Miami nog een laatste keer terug op de gebeurtenissen in de straten van Bakoe. Op de zaterdag kwam de Nederlander in aanraking met Mercedes-coureur George Russell en na de sprintrace zochten de twee elkaar nog een keer op. De verhitte discussie kwam de wereldkampioen op veel kritiek uit Engeland te staan. Een dag later verloor Verstappen de leidende positie door een safetycar-periode net na zijn pitstop.

Op zaterdagmiddag moest de 25-jarige Red Bull Racing-coureur het flink ontgelden op de sociale media, vanwege zijn reacties aan het adres van Russell. Verstappen confronteerde de Brit na de race en schold hem tot slot nog even uit. Verschillende Britse analisten waren ook niet te spreken over de acties van Verstappen. Zo noemde voormalig wereldkampioen Damon Hill de Nederlander een slechte verliezer, en F1TV-analist Will Buxton noemde Verstappen hypocriet.

In Miami werd Verstappen nog gevraagd naar wat hij zelf maakte van die reacties. 'Vooral van Engelse mensen, volgens mij', reageert Verstappen stoïcijns in gesprek met De Telegraaf. 'Weet je, ik zeg gewoon wat ik denk en blijf dat doen. Als mensen daar problemen mee hebben, dan is dat hun probleem. Toch?' Mogelijk krijgen de Britten dus nog wel vaker woorden en reacties te horen waar ze niet blij mee zijn.

'We hadden buiten moeten blijven'

Vervolgens keek de Nederlander ook nog even terug op de Grand Prix, en de belabberde timing van zijn pitstop. Verstappen had in de openingsfase polesitter Charles Leclerc ingehaald, maar werd door Red Bull opgeroepen om de pitstraat te bezoeken op het moment dat landgenoot Nyck de Vries zijn AlphaTauri al op het circuit had geparkeerd in bocht zes. Na afloop van de race maakte Verstappen zich nog weinig zorgen over het moment, en leek hij te vertrouwen op de strategische keuzes van zijn team.

Inmiddels heeft de Limburger de beelden kunnen analyseren en toont hij zich toch wel wat kritischer: 'Ik heb het na de wedstrijd meteen even teruggekeken', vertelt Verstappen. 'Ik zag zelf al op de schermen dat er een AlphaTauri stil stond, maar ik kon niet zien dat één wiel de andere kant opkeek. Achteraf is het natuurlijk eenvoudig analyseren, maar als je kijkt hoe makkelijk er de laatste jaren wordt gekozen voor een safetycar of een rode vlag, dan hadden we buiten moeten blijven. Dat is het simpele antwoord. Ik heb niet boos ofzo, maar het was wel jammer.'

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws