Pérez geknakt na 'wereldprestatie' Verstappen: 'Hij heeft er een zooitje van gemaakt' Formule 1
Formule 1

Pérez geknakt na 'wereldprestatie' Verstappen: 'Hij heeft er een zooitje van gemaakt'

Pérez geknakt na 'wereldprestatie' Verstappen: 'Hij heeft er een zooitje van gemaakt'

Giedo van der Garde en Ernest Knoors waren onder de indruk van de prestatie van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Monaco. De analisten van Viaplay zijn het niet helemaal eens over de fouten die de coureur van Red Bull Racing heeft gemaakt, maar wel dat Verstappen soeverein naar de zege kon rijden. Tegelijkertijd is er veel kritiek aan het adres van Sergio Pérez, die een desastreus weekend kende in Monaco.

Verstappen pakte op zaterdag poleposition en wist die op zondag te verzilveren. Van der Garde zag een foutloos weekend van de Red Bull-rijder. 'Het was een fantastisch weekend voor hem', geeft de oud-Formule 1-coureur aan bij Viaplay. 'Tijdens de kwalificatie zette hij al een wereldprestatie neer en tijdens de race ook. Hij heeft geen foutjes gemaakt. Hij zei wel mooi dat hij de vangrail had gekust, maar het is zo moeilijk in de regen. Soms ga je gewoon iets te ver, maar hij had alles volledig onder controle. Zo word je wereldkampioen.'

Knoors is het niet volledig eens met de woorden van zijn collega. 'Ik zag ook momentjes waarop het volledig buiten controle was. Voor het ingaan van de tunnel heeft hij hem echt wel in de vangrail gezet.' De schoonheidsfoutjes doen echter niets af aan de prestatie van Verstappen. 'Je kon echt zien dat hij ervoor moest werken. Hij haalt ieder restje prestatie uit die auto. Ook nu kreeg hij het niet cadeau, maar krijgt hij de auto wel als eerste over de streep.'

Van der Garde: 'Pérez is geknakt'

Aan de andere kant van de garage verliep het minder soepel. Pérez scoorde nul punten in Monaco en staat daardoor 39 punten achter zijn teamgenoot. 'Hij is geknakt, helemaal als je ziet wat voor zooitje hij ervan heeft gemaakt. Als Max zo door blijft gaan dan is hij zeker een aantal races voor het einde wereldkampioen.' Daarnaast werd Pérez twee keer op een ronde achterstand gezet door Verstappen. 'Hij heeft de muur geraakt, drie andere auto's geraakt, twee voorvleugels eraf. Het hield niet op', aldus Van der Garde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws