Pérez wil goede vorm hervinden en droom uit laten komen in eindfase F1-seizoen Formule 1
Formule 1

Pérez wil goede vorm hervinden en droom uit laten komen in eindfase F1-seizoen

Pérez wil goede vorm hervinden en droom uit laten komen in eindfase F1-seizoen

Sergio Pérez hoopt dat hij een sterk einde van het seizoen zal kennen. De coureur van Red Bull Racing begon goed aan het jaar, maar hij moest al snel zijn meerdere erkennen in teamgenoot Max Verstappen. Hierdoor dateert de laatste zege van Pérez in de Formule 1 van mei dit jaar. De drievoudig racewinnaar zoekt de oplossingen vooral bij zichzelf en hij denkt dan ook dat hij weer om de zeges kan gaan strijden.

Pérez staat momenteel op de derde plek in het coureurskampioenschap. Red Bull hoopt aan het einde van het jaar met beide rijders de eerste twee plekken te bezetten. 'Het is belangrijk voor mij om het seizoen op een goede manier af te sluiten en races te winnen', vertelt Pérez bij de Mexicaanse tak van Fox Sports. 'Dit is een belangrijk jaar geweest tot nu toe, want het team heeft gezien dat ik net zo snel kan zijn als Max. We zijn nu alles aan het analyseren om ervoor te zorgen dat ik volgend jaar mee kan strijden om de titel.'

Het jaar van Pérez begon nog goed met een poleposition in Saoedi-Arabië en een zege in Monaco. Toch lag het goede begin van de Mexicaan niet aan de reglementswijziging in de Formule 1. 'Ik heb me niet goed aan kunnen passen aan de nieuwe auto. Ik ben niet ineens een hele andere coureur geworden in zes maanden.' Daardoor legt de rijder de schuld vooral bij zichzelf. 'Ik ga geen smoesjes verzinnen. Iedereen die mij kent, weet dat ik dit om kan draaien, dat ik hard zal blijven werken en dat ik het seizoen goed zal afsluiten.'

Pérez wil thuisrace winnen

De laatste zege van de Red Bull-coureur is alweer vier maanden geleden. Pérez hoopt in de laatste fase van het seizoen de belangrijkste overwinning uit zijn carrière aan zijn palmares toe te voegen. 'Ik wil weer races winnen en dat is ook mijn doel aan het einde van het seizoen. Ik wil natuurlijk eindelijk de Mexicaanse Grand Prix winnen. Dat zou echt een droom zijn die dan uitkomt', aldus de Red Bull-coureur. Voor de thuisrace van Pérez eind oktober worden eerst nog de Grands Prix van Singapore, Japan en de Verenigde Staten gereden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws