Pérez is klaar voor de strijd: 'Kwestie van tijd voordat het zou gebeuren' Formule 1
Formule 1

Pérez is klaar voor de strijd: 'Kwestie van tijd voordat het zou gebeuren'

Pérez is klaar voor de strijd: 'Kwestie van tijd voordat het zou gebeuren'

Sergio Pérez heeft weer vertrouwen gevonden in de RB19. De Red Bull Racing-coureur vertelt dat hij na de Grand Prix in Brazilië weer hoop heeft dat de snelheid in de auto terug is en hij goede resultaten kan neerzetten in de laatste twee Grands Prix op de agenda, Las Vegas en Abu Dhabi.

Pérez benadrukt dat zijn mindere prestaties in de afgelopen paar races niet aan de Red Bull-bolide lagen. 'Ik denk dat het tempo er de laatste paar weekenden wel in zat, maar dat we om de een of andere reden niet in staat waren om alles aan elkaar te knopen', legt de Mexicaan uit tegen Speedcafe.

De coureur moest echter een manier vinden om zich comfortabeler te voelen in de RB19. 'Ik denk dat het een kwestie van tijd was voordat het zou gebeuren', zegt Pérez. Op het circuit van Interlagos wist de Mexicaan de vierde plek te bemachtigen na een spannende strijd met Fernando Alonso, die derde werd.

'Ik had graag op het podium gestaan', geeft de teamgenoot van Max Verstappen toe. 'Het doet pijn om te verliezen, maar ik denk dat ik blij ben voor Fernando omdat hij een goede race reed', voegt hij hieraan toe. De strijd van de twee coureurs eindigde in een fotofinish en Alonso won met een verschil van 0,053 seconden.

Voorsprong voor de tweede plek

Pérez is nog altijd in gevecht met Lewis Hamilton voor de tweede plek in het kampioenschap. Mercedes had een zwaar weekend in Brazilië en Hamilton wist alleen een achtste plek te behalen, wat een voordeel was voor de Red Bull-coureur. 'Het is een goed weekend wat betreft het kampioenschap, want we komen steeds dichter bij die tweede plek', vertelde Pérez hierover. De coureur heeft na Brazilië een voorsprong van 32 punten op de zevenvoudig wereldkampioen.

De Red Bull-coureur reflecteert op zijn performance van de afgelopen weken en werpt een blik op de toekomst. 'Ik denk dat we na Qatar, toen ik terugkeerde naar het team, veel dingen begrepen die we verkeerd deden', legt Pérez uit. 'Nu kijken we uit naar Vegas, waar we kunnen laten zien wat we in huis hebben', aldus de Mexicaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws