Pérez komt niet goed uit de startblokken: 'Heb niet de beste vrijdag gehad' Formule 1
Formule 1

Pérez komt niet goed uit de startblokken: 'Heb niet de beste vrijdag gehad'

Pérez komt niet goed uit de startblokken: 'Heb niet de beste vrijdag gehad'

Sergio Pérez weet na de vrijdag in Miami dat hij nog flink wat huiswerk te doen heeft. De Mexicaan sloot de dag af op de vierde plek, maar hij moest wel bijna een halve tel toegeven op zijn teamgenoot Max Verstappen. Pérez geeft toe dat hij vooral zelf wat steken heeft laten vallen en de coureur van Red Bull Racing weet dat er nog meer in het vat zit.

De winnaar van de Grand Prix van Azerbeidzjan lijkt de goede vorm vooralsnog in Bakoe achter te hebben gelaten, want tijdens de eerste dag in Miami wist hij nimmer te imponeren. Net als de meeste coureurs worstelde de 33-jarige met de balans van zijn auto. 'Ik heb niet de beste vrijdag gehad', begint hij zijn verhaal op de officiële website van de Formule 1. 'Maar mijn ronde was ook behoorlijk slecht. Ik blokkeerde in de laatste bocht, dus er zit nog wel wat meer in.'

Over de rest van het weekend maakt Pérez zich echter geen zorgen. Hij weet wat hij moet doen om zaterdag een stuk beter voor de dag te komen en de strijd om de poleposition met zijn teamgenoot aan te kunnen gaan. 'Ik denk dat het goed zou moeten komen als ik mijn manier van rijden kan verbeteren en me wat comfortabeler ga voelen in de auto.'

Pérez met vraagtekens over langere runs

Door de rode vlag die werd gezwaaid na de crash van Ferrari-coureur Charles Leclerc werden de lange runs onderbroken. Pérez heeft mede daardoor nog geen goed beeld van de prestaties van de RB19 op het Miami International Autrodrome. 'We hebben een paar dingen geprobeerd met de mechanische balans en ik denk dat we behoorlijk wat wijzer zijn geworden. Maar wat de lange runs betreft, denk ik dat we er, door het beperkte aantal ronden, niet in zijn geslaagd om een goed beeld te krijgen. Maar over het algemeen denk ik dat we een goede basis hebben', sluit hij met een positieve noot af.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws