Fittipaldi denkt dat Verstappen zich zorgen maakt als Pérez wint in Miami: 'Dan weet Max dat hij er is' Opinie
Opinie

Fittipaldi denkt dat Verstappen zich zorgen maakt als Pérez wint in Miami: 'Dan weet Max dat hij er is'

Fittipaldi denkt dat Verstappen zich zorgen maakt als Pérez wint in Miami: 'Dan weet Max dat hij er is'

Emerson Fittipaldi denkt dat Max Verstappen zich zorgen gaat maken als Sergio Pérez dit weekend in Miami weet te winnen. De Mexicaan sloeg vorige week in Bakoe terug na een minder optreden in Australië en bevestigde daarmee voor velen zijn kandidatuur voor de wereldtitel. Volgens de Braziliaan maakt Pérez ook echt kans en daarom is hij blij dat Red Bull Racing beide coureurs laat racen.

Na een matige vijfde stek in Australië herpakte Pérez zich in Azerbeidzjan. De 33-jarige won zowel de Sprint als de hoofdrace en wist zijn achterstand op WK-leider Verstappen te verkleinen tot zes punten. De Mexicaan verkeert momenteel in een goede vorm en volgens Fittipaldi betekent dit ook iets voor Verstappen. 'Ik weet zeker dat Max zich zorgen begint te maken', opent hij bij MyBettingSites.co.uk, geciteerd door Motorsport.com. 'De laatste twintig ronden in Baku lieten mij zien dat Checo en Max (Verstappen, red.) allebei op de limiet reden, maar Max kon het gat niet dichten. Het is een heel lastig circuit, in vrijwel iedere bocht zit je maar een paar centimeter van de muur. Je moet heel precies zijn en vertrouwen hebben en dat heeft Checo bewezen.'

Pérez scoort doorgaans goed op stratencircuits. De Mexicaan won dit seizoen in Jeddah en in Bakoe. Als de zesvoudig GP-winnaar ook in Miami zegeviert, dan neemt hij ook de leiding in het kampioenschap over van Verstappen. Pérez kan dit weekend volgens Fittipaldi dus een serieuze tik uitdelen aan de regerend wereldkampioen. 'We zijn nu in Miami en straks komt Monaco, twee circuits waar Checo heel snel kan zijn. Er gaat veel strijd zijn tussen Checo en Max in Miami en Sergio (Pérez, red) heeft een goede kans om te winnen. Als hem dat lukt, dan gaat Max zich echt zorgen maken. Max zal weten dat hij er is en dat hij heel sterk is, dus het wordt heel interessant.'

Geen teamorders bij Red Bull

Fittipaldi is ervan overtuigd dat Red Bull beide coureurs vrij laat racen en daardoor kan er mogelijk een eerlijke strijd ontstaan om de wereldtitel. 'Er is geen voordeel voor Max. Geen van de rijders krijgt prioriteit, omdat dit het begin van het seizoen is. Het verschil qua punten is heel klein. Ze hebben allebei hetzelfde materiaal en op dit moment krijgt geen van beiden de voorkeur', gelooft de Braziliaan. Red Bull had Pérez immers in Bakoe ook instructies kunnen geven om Verstappen te laten passeren, maar dat deed het team niet. 'Checo ging aan de leiding en ze hadden hem iets kunnen vertellen of een teken kunnen geven. Op een gegeven moment was het gat slechts twee seconden en toen gebeurde er niets. Het team liet Checo winnen en dat is geweldig nieuws', aldus Fittipaldi.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws