Verstappen tevreden na prima vrijdag in Miami: 'Balans was goed' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen tevreden na prima vrijdag in Miami: 'Balans was goed'

Verstappen tevreden na prima vrijdag in Miami: 'Balans was goed'

Max Verstappen spreekt van een 'goede eerste dag' in Miami. De Red Bull Racing-coureur eindigde tijdens de eerste training nog als vierde, maar tijdens VT2 reed hij zich op dominante wijze naar de snelste tijd. Niemand kwam in de buurt van zijn tijd van 1:27,930. Verstappen is dan ook tevreden over de prestaties van de RB19 in zowel de korte als de lange runs. Voor de rest van het weekend is het nog vooral een kwestie van de puntjes op de i zetten.

In de slotfase van de eerste vrije training koos Verstappen ervoor om een langere run op de harde band af te werken. Doordat de beide Mercedes-coureurs en Charles Leclerc nog een run op het zachte rubber deden, zakte de tweevoudig wereldkampioen terug naar de vierde plek. In VT2 prijkte zijn naam echter weer bovenaan de tijdenlijst. Verstappen was gedurende de hele training snel en na afloop liet hij weten erg blij te zijn met de prestaties van de RB19.

'Het was een goede dag', vertelt hij na afloop aan onder meer Motorsport.com. 'Aan het begin moest ik nog wel wat wennen aan het circuit en dan vooral aan het andere asfalt voor dit jaar, maar de baan werd gedurende de dag een stuk beter. Ik voelde me op ieder moment goed in de auto en de balans was ook goed. We hebben nog wel een paar dingen waar we aan kunnen werken. Natuurlijk zijn we het liefst nog sneller in alle bochten, maar dat is niet mogelijk. Het blijft altijd een compromis. We moeten ook maar zien wat het weer gaat doen. Maar dit was in ieder geval een goede dag', aldus een tevreden Verstappen.

Weinig grip naast ideale lijn

Veel coureurs kregen te maken met onbalans in hun bolides. Er was weinig grip op het nieuwe asfalt op het Miami International Autodrome en daar worstelden de coureurs mee. Verstappen kende zelf ook een aantal momenten van onbalans, maar hij vond het verder niet heel noemenswaardig. 'Het is wel wat glad, maar vooral naast de ideale lijn. De racelijn zelf is best goed, maar als je er ook maar even naast komt, is er meteen veel minder grip. Maar goed, dat is voor iedereen hetzelfde. Het belangrijkste dat we een goede balans in de auto hebben, dus daar ben ik blij mee', sluit de WK-leider af.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws