Horner krijgt advies van Wolff over strijd Verstappen en Pérez: 'We doen wat Toto zegt, maar dan beter' Formule 1
Formule 1

Horner krijgt advies van Wolff over strijd Verstappen en Pérez: 'We doen wat Toto zegt, maar dan beter'

Horner krijgt advies van Wolff over strijd Verstappen en Pérez: 'We doen wat Toto zegt, maar dan beter'

Christian Horner kan het volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff nog knap lastig krijgen om de situatie tussen Max Verstappen en Sergio Pérez te managen. Red Bull Racing is dit seizoen tot dusver met afstand het sterkste team in de Formule 1 en de strijd om de wereldtitel lijkt dan ook tussen het Red Bull-duo te gaan. Horner spreekt van een luxeprobleem, maar Wolff wijst naar 2016 en stelt dat het nog niet zo eenvoudig is om de juiste keuzes te maken.

Na vier Grand Prix-weekenden is Red Bull nog altijd ongeslagen. Beide coureurs schreven in 2023 twee GP's op hun naam en in het kampioenschap is het onderlinge verschil slechts zes punten, in het voordeel van Verstappen. Het duo is volgens Red Bull vrij om voor eigen kansen te rijden en vooralsnog heeft het Oostenrijkse team de situatie goed onder controle, maar Mercedes-teambaas Wolff weet uit eigen ervaring dat het managen lastiger wordt naarmate de titelstrijd intenser wordt.

Uit mijn eigen ervaring weet ik dat het een hele lastige taak is voor Christian (Horner, red.) en zijn team', zegt Wolff tijdens de persconferentie voor teambazen. 'Beide coureurs proberen natuurlijk een voordeel te krijgen, terwijl ze ook zeker willen zijn van een gelijke behandeling. In ons team was het vooral belangrijk om in die periode heel transparant en duidelijk te zijn. We moesten grenzen stellen voordat we op zondag gingen racen. Je moet er namelijk voor zorgen dat ze het teambelang respecteren, terwijl je tegelijkertijd ook moet erkennen dat ze onderling vechten voor de wereldtitel. Als ik terugkijk naar 2016, dan had ik waarschijnlijk een aantal dingen anders gedaan.'

Horner spreekt van luxeprobleem

Als Horner vervolgens gevraagd wordt hoe hij een gelijke behandeling van zijn coureurs probeert te waarborgen, grapt hij. 'We doen eigenlijk alles wat Toto (Wolff, red.) zegt, maar dan beter.' De Brit gaat vervolgens op een serieuzere toon verder en spreekt van een luxeprobleem. 'Ik denk dat iedere teambaas dit probleem graag zou willen hebben. We hebben het ook al eens eerder meegemaakt en het belangrijkste is, zoals Toto ook aangaf, om ervoor te zorgen dat de coureurs niet paranoïde worden en dat beiden een gelijke behandeling krijgen.

En bij Red Bull neemt men dit uiterst serieus. 'Je doet er alles aan om de gelijkheid te waarborgen, zelfs tot op het punt van wie elk weekend als eerste de garage uitrijdt. Dat wisselen we af en dat geldt ook voor wie als eerste mag spreken tijdens de debrief na afloop. Maar goed, dit is de Formule 1. Soms komt er bijvoorbeeld een safety car en dat zijn variabelen waar je geen controle over hebt. Maar het allerbelangrijkste is dat de coureurs weten dat ze gelijke kansen krijgen en dat het allemaal afhangt van wat zij op het circuit laten zien', aldus Horner.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws