Pérez moet mindere periode snel achter zich laten: 'Hij moet nu echt gaan presteren' Formule 1
Formule 1

Pérez moet mindere periode snel achter zich laten: 'Hij moet nu echt gaan presteren'

Pérez moet mindere periode snel achter zich laten: 'Hij moet nu echt gaan presteren'

Emerson Fittipaldi stelt dat het tijd wordt dat Sergio Pérez gaat presteren. De Mexicaan wist in de afgelopen drie wedstrijden niet één keer het podium te halen en hij zag zijn Red Bull Racing-teamgenoot en titelrivaal Max Verstappen flink uitlopen in de strijd om de wereldtitel. Pérez moet volgens Fittipaldi snel betere resultaten leveren en de Braziliaan verwacht dat de 33-jarige daar ook toe in staat is. Daarnaast is Fittipaldi het niet eens met Helmut Marko. De Red Bull-adviseur stelde namelijk dat enkel Lewis Hamilton en Fernando Alonso het Verstappen moeilijk kunnen maken, maar de tweevoudig wereldkampioen wil daar nog een paar namen aan toevoegen.

Na vier wedstrijden bedroeg het verschil slechts zes punten tussen Pérez en Verstappen, in het voordeel van de Nederlander. Vier GP's later is de achterstand van Pérez al opgelopen tot 69 punten. De Mexicaan stond tijdens de afgelopen drie races niet één keer op het podium en dat moet toch zeker mogelijk zijn, aangezien Verstappen de ene na de andere dominante zege weet te boeken. Het wordt volgens Fittipaldi echt tijd dat Pérez gaat presteren.

Max heeft het momentum en is op weg naar zijn derde wereldtitel', zegt de Braziliaan tegen Wettfreunde. 'Ik weet wel zeker dat hij ook voor deze race enorm gemotiveerd is. Het team zal ook onder enorme druk staan. Max (Verstappen, red.) heeft echter niet meer motivatie of vertrouwen nodig dan dat hij nu al heeft. Ik hoop ook dat Sergio Perez het goed gaat doen. Checo moet zijn zaakjes echt op orde gaan krijgen. Hij heeft resultaten nodig en hij moet presteren. In de autosport, al geldt dit nagenoeg voor elke sport, onthouden mensen niet de laatste drie of vier wedstrijden, maar enkel de laatste. Autosport heeft een kort geheugen, maar ik weet zeker dat hij sterk zal zijn.'

Fittipaldi oneens met Marko

Volgens Marko zijn Hamilton en Alonso momenteel de enige twee coureurs die het Verstappen lastig kunnen maken, maar daar kan Fittipaldi zich niet helemaal in vinden. De Braziliaan wil er nog twee namen aan toevoegen. 'Ik begrijp het standpunt van Helmut (Marko, red.), maar ik weet zeker dat Leclerc er ook staat op een goede dag. En Lando Norris is ook erg snel. Naar mijn mening is Norris een zeer snelle coureur. Hij en Leclerc kunnen Verstappen zeker uitdagen. Ik snap waarom Fernando en Lewis genoemd worden. Het zijn allebei voormalig kampioenen en ze beschikken over veel ervaring. Hun inschattingen tijdens de race zijn altijd goed en meestal hebben ze gelijk. Maar Leclerc en Norris zijn er ook', aldus Fittipaldi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws