Perez reed eerder bij topteam: 'Hij was duidelijk niet gelukkig' Formule 1
Formule 1

Perez reed eerder bij topteam: 'Hij was duidelijk niet gelukkig'

Perez reed eerder bij topteam: 'Hij was duidelijk niet gelukkig'

Sergio Perez krijgt komend seizoen opnieuw de kans bij een topteam. De Mexicaan volgt Alexander Albon op als teamgenoot van Max Verstappen, bij Red Bull Racing. Na jarenlang Racing Point dus opnieuw een topteam, want in het verleden reed Perez ook voor McLaren.

In 2013 reed Perez voor de Britse renstal, waar Matt Bishop hoofd communicatie was. 'McLaren is geen makkelijke plek om te zijn', begint hij in de Starting Grid-podcast. 'Het was geen makkelijke plek op politiek gebied toen. De coureurs die daar tot hun recht kwamen waar meestal exceptioneel getalenteerd zoals Senna, of ze waren psychologisch heel sterk.'

Lewis Hamilton vertrok eind 2012 naar Mercedes en Perez volgde hem dus op. 'Maar het was niet zeker of dat de juiste beslissing was en of iedereen binnen het team blij was met die keuze. Hij was duidelijk niet gelukkig.' Na één seizoen McLaren trok Perez naar Force India, het huidige Racing Point.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws