Perez tempert uitspraken Red Bull als titelfavoriet: 'Verstappen had gelijk' Formule 1
Formule 1

Perez tempert uitspraken Red Bull als titelfavoriet: 'Verstappen had gelijk'

Perez tempert uitspraken Red Bull als titelfavoriet: 'Verstappen had gelijk'

Sergio Perez tempert de verwachtingen over Red Bull Racing als titelfavoriet in 2021. Hoewel het team voorstaat in de WK-stand, sluit hij aan bij eerdere uitspraken van Max Verstappen. De Nederlander zei dat het niet uitmaakt wie vooraan staat na vijf races, gezien er nog een lange weg te gaan is tot de laatste Grand Prix van het seizoen.

De volgende proef op de kalender is de Grand Prix van Azerbeidzjan. 'Ik kan niet wachten om naar Baku te gaan', laat Perez optekenen bij Speedweek. De Mexicaanse teamgenoot van Verstappen verwacht competitief te zijn op het stratencircuit. 'We hebben in verschillende races laten zien dat we op hoog niveau rijden, maar we moeten tijdens de kwalificatie nog wel het een en ander goedmaken.'

Red Bull staat na de GP van Monaco bovenaan in beide wereldkampioenschappen, maar dit betekent volgens Perez nog lang niet alles. 'Natuurlijk zijn we blij dat we bovenaan staan in het wereldkampioenschap, maar we moeten realistisch blijven. We hebben pas vijf van de 23 races achter de rug. Verstappen had gelijk toen hij in Monaco zei dat het niet uitmaakt wie er nu bovenaan staat. Het gaat erom wie daar staat na de finale in Abu Dhabi.'

Red bull moet zich blijven verbeteren voor titelkans

Volgens Perez is Red Bull goed op weg in de titelstrijd der Formule 1, maar de Oostenrijkse renstal mag hun momentum niet verliezen. 'We moeten net zo geconcentreerd blijven werken als voorheen', waarschuwt hij. De voorsprong van Red Bull op Mercedes is overigens niet zo groot, de renstal staat één WK-punt voor in de constructeursstand en Verstappen staat vier punten voor rivaal Lewis Hamilton in de coureursstand van het wereldkampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws