Horner en Pérez spreken zich uit over FIA-regel: 'Voelen ons er niet prettig bij' Formule 1
Formule 1

Horner en Pérez spreken zich uit over FIA-regel: 'Voelen ons er niet prettig bij'

Horner en Pérez spreken zich uit over FIA-regel: 'Voelen ons er niet prettig bij'

Christian Horner vindt dat er een verantwoorde balans moet zijn tussen het niet gebruiken van de Formule 1 als politiek of religieus instrument en het maken van politieke statements. Dat is het antwoord van de Red Bull Racing-teambaas op de vraag wat hij van een nieuwe regel van de FIA vindt.

Zo moeten coureurs vanaf dit jaar eerst toestemming vragen aan het autosportorgaan voordat ze een politieke of religieuze uiting mogen maken. Dat heeft veel kritiek opgeleverd, waaronder van collega Helmut Marko, maar Horner kiest niet per se een kant in dit verhaal. De Brit stelt dat het eerste doel van de F1 moet zijn om te entertainen. 'Je hebt dat element van ontsnapping in je', legt hij uit tegenover de BBC.

'We hebben zeker bij Red Bull onze coureurs nooit beperkt in hun vrijheid van meningsuiting, of de mogelijkheid om hun mening te uiten omdat ze een stem hebben', gaat Horner verder. 'Ik denk dat het een kwestie is van het vinden van een balans. In de wereld waarin we vandaag leven, heeft iedereen een stem en die mag niet onderdrukt worden. Maar het moet natuurlijk wel op een verantwoorde manier gebeuren. We willen dus niet dat een heleboel robots zonder mening gaan racen. Er moet een verantwoorde balans zijn.'

Pérez na Bottas en Vettel ook oneens met nieuwe FIA-regel

Sergio Pérez kiest wel een kant en is niet blij met de regel, laat hij weten aan persbureau Reuters. 'We hebben het niet besproken met de GPDA (Grand Prix Drivers' Association, red.), maar het is iets waar we ons niet prettig bij voelen, omdat we onszelf willen zijn en we onszelf willen kunnen uiten op welke manier dan ook. We hebben allemaal verschillende opvattingen, verschillende overtuigingen in religie. Ik begrijp de politieke kant, maar we moeten allemaal vrij zijn om ons uit te drukken zoals we willen.'

Dat de FIA binnenkort de zeggenschap heeft over wat wel en niet gezegd mag worden, zit Pérez niet lekker. 'Ik heb gewoon moeite om te denken dat ze in staat zullen zijn om te bepalen wat je wel of niet kunt zeggen. Dat is volgens mij niet correct. Maar we zullen dat bespreken', aldus Pérez, die na Valtteri Bottas en oud-F1-coureur Sebastian Vettel de derde rijder is die zich tegen de regelgeving keert.

Poll

Met wie ben jij het hier meer eens?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws