Pérez ziet hoop op kampioenschap aan zijden draadje hangen: 'Cruciaal om nu weer te winnen' Formule 1
Formule 1

Pérez ziet hoop op kampioenschap aan zijden draadje hangen: 'Cruciaal om nu weer te winnen'

Pérez ziet hoop op kampioenschap aan zijden draadje hangen: 'Cruciaal om nu weer te winnen'

Terwijl Max Verstappen in Monaco onder wisselende omstandigheden zijn poleposition wist te verzilveren met een dominante overwinning, verging het teamgenoot Sergio Pérez veel slechter. De Mexicaan vergooide zijn kansen in de kwalificatie al in Q1, en wist vanaf een laatste startplek geen enkel moment in de buurt van de puntenposities te komen. Pérez beseft dat hij nu aan een inhaalslag moet beginnen.

Doordat Pérez puntloos achterbleef in Monaco op zondagmiddag, en Verstappen 25 punten op zijn conto mocht bijschrijven, is het verschil in het kampioenschap gegroeid tot 39 punten. De teamgenoot van Verstappen beseft dat het beter moet en kijkt in gesprek met Viaplay al uit naar de komende races. 'Ik ga het proberen', antwoordt Pérez op de vraag of hij nog kansen ziet in het kampioenschap.

De coureur ziet zichzelf nog steeds kansrijk om Verstappen in de komende weekenden te verschalken, en zo de achterstand in het kampioenschap te verkleinen. 'Ik zal proberen om de volgende races weer wat overwinningen te pakken. Dat is nu cruciaal als ik hoop op het kampioenschap wil houden, dus ik ga mijn best doen', aldus Pérez. De eerstvolgende kans voor de Mexicaan is alweer komend weekend op het circuit in de nabijheid van Barcelona.

Race vol penibele momenten

Pérez kende een incidentrijke race. Zo reed hij onder andere een Haas-coureur van achteren aan, waardoor hij zijn voorvleugel moest laten vervangen, en hij raakte ook betrokken bij een incident met George Russell, die een ronde meer had afgelegd dan de Red Bull-coureur op dat moment. 'Hij ging van de baan af, en kwam terug op het circuit zonder te kijken', klaagt Pérez. 'Ik zat daar al en kon de auto niet meer onder controle houden. Ik weet niet of hij daar een straf voor heeft gekregen?' vraagt Pérez zich af. Russell kreeg inderdaad een straf voor het voorval, maar verloor daar geen posities door.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws