Strategie Alonso verbaasde Verstappen: 'Ik wilde de inters' Max Verstappen
Max Verstappen

Strategie Alonso verbaasde Verstappen: 'Ik wilde de inters'

Strategie Alonso verbaasde Verstappen: 'Ik wilde de inters'

Max Verstappen is tevreden na afloop van de Grand Prix van Monaco al liep de race absoluut niet zoals hij had gehoopt. Door de naderende regen moest de coureur van Red Bull Racing langer doorrijden op zijn mediums en dat was lastig. Ook de omstandigheden in de regen waren niet ideaal, want de regen zette op een gegeven moment heel snel door. Door de overwinning loopt Verstappen wel flink uit in het kampioenschap, al is hij daar niet mee bezig.

Verstappen had een grote voorsprong op Fernando Alonso, maar het werd uiteindelijk wel moeilijk. Door de regen werd de strategie van het team ineens interessant. 'Ik was uiteindelijk wel blij dat de race voorbij was', geeft Verstappen toe bij Viaplay. 'Het was heel hectisch. Ik wilde niet zolang op de mediums rijden, maar ik moest vanwege de naderende regen wel. Het was heel moeilijk om de snelheid te managen. Daar kon ik op een gegeven moment doorheen rijden. Toen was de snelheid redelijk oké.'

Toen de regen eenmaal gearriveerd was, werd het steeds lastiger voor de coureurs. Ook Verstappen tikte meermaals de muur aan, terwijl andere coureurs harder van het circuit gleden. De communicatie met het team van Red Bull was van cruciaal belang om de overwinning over de streep te trekken. 'Van de ene op de andere ronde begon het steeds harder te regenen in de tweede sector. Dat kan het team niet zien. Fernando reed op de slicks, maar ik wilde de inters.'

Verstappen: 'Ik moet elk weekend uitlopen'

De strategie pakte dus niet helemaal uit zoals Verstappen had gehoopt, maar de coureur had geen keuze. Op een ander circuit had hij het anders aangepakt. 'De auto was gewoon snel en we konden alles goed controleren. Op een normaal circuit kan je vroeg een pitstop maken en hem dan weer inhalen.' De regerend wereldkampioen loopt door een desastreus weekend van Sergio Pérez uit op zijn teamgenoot, maar daar is hij naar eigen zeggen niet mee bezig. 'Ik moet elk weekend uitlopen', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws