Zelfs met maar één ronde is Pérez ongenaakbaar: 'Ik liet even een wiel blokkeren' Formule 1
Formule 1

Zelfs met maar één ronde is Pérez ongenaakbaar: 'Ik liet even een wiel blokkeren'

Zelfs met maar één ronde is Pérez ongenaakbaar: 'Ik liet even een wiel blokkeren'

Sergio Pérez zal met een goed gevoel richting de Grand Prix van Saoedi-Arabië toeleven, nadat hij ervandoor ging met poleposition. Max Verstappen was de gedoodverfde favoriet voor de eerste startpositie. Maar door een probleem met de aandrijfas, viel de Nederlander al in Q2 uit. Pérez zorgde nog voor vreugde bij Red Bull Racing, maar hoopt ook voor Verstappen dat hij nog wat goed kan maken.

'Het is jammer, want Max is het hele weekend erg sterk geweest', begint Pérez na afloop van de kwalificatie voor de camera van de officiële Formule 1. Bij Viaplay blikt Pérez ook terug op zijn behaalde polepositon: 'Zelf had ik een moeilijke dag. Ook Q1 was voor mij niet ideaal, maar vanaf Q2 had ik het gevoel dat we stappen aan het zetten waren. In Q3 kregen we het voor elkaar om een goede ronde neer te zetten.'

Pérez miste kans op betere tijd

Uiteindelijk wist Pérez maar één goede ronde neer te zetten, want in zijn tweede run ging het mis. 'Ik liet even een wiel blokkeren, maar gelukkig was de eerste ronde genoeg voor de pole. Maar het was lastig. We rijden met zeer vlakke vleugels, wat betekent dat de banden perfect warm moeten zijn. En dat was erg moeilijk omdat de baantemperatuur lager was dan verwacht.'

Voor Pérez is het nog geen uitgemaakte zaak dat hij de race zal winnen. 'Er kunnen veel dingen gebeuren. Dat hebben we vorig jaar laten zien, toen ik aan de leiding lag in de race. We dachten dat er niks kon gebeuren, maar toen dook ik naar binnen en was er een safety car.' Ook het feit dat Fernando Alonso naast hem start, maakt het geen zekerheid voor Pérez. 'Hij zal vechten als een leeuw. Het zal niet gemakkelijk zijn om hem achter me te houden', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws