Pirelli krijgt concurrentie van Bridgestone: 'Document een stuk complexer dan voorheen' Formule 1
Formule 1

Pirelli krijgt concurrentie van Bridgestone: 'Document een stuk complexer dan voorheen'

Pirelli krijgt concurrentie van Bridgestone: 'Document een stuk complexer dan voorheen'

Pirelli en Bridgestone hebben zich aangemeld om bandenleverancier te worden voor de Formule 1. De nieuwe verbintenis zou ingaan vanaf 2025 en zal gelden tot en met 2027. Bij Pirelli is het niet bekend wie de concurrentiestrijd is aangegaan, maar Mario Isola merkt wel dat de aanmelding een stuk lastiger is. De Italiaan wil graag een langere samenwerking met de Formule 1, aangezien hij denkt dat de sport er ook van zal profiteren.

Pirelli heeft in de afgelopen dertien jaar telkens de banden geleverd aan de Formule 1. De Italiaanse bandenleverancier heeft daarmee voldoende veranderingen meegemaakt en is daarmee ook voldoende uitdagingen tegengekomen. Bij de aanmelding heeft Pirelli er echter weer een concurrent bijgekregen. Auto, Motor und Sport weet dat Bridgestone zich ook heeft aangemeld als mogelijke bandenleverancier voor 2025 tot en met 2027.

Isola: 'Document is een stuk complexer'

Bij Pirelli is het ook duidelijk geworden dat er concurrentie is voor de toekomst. Isola weet zelf nog niet wie de concurrent is en ook Bridgestone was niet beschikbaar voor commentaar. De aanmelding verloopt wel wat stroever voor de bandenleverancier. 'Wat ik je kan vertellen is dat het document veel complexer was dan in het verleden. Er zijn veel secties en veel elementen toegevoegd in vergelijking met de vorige keer dat we het hebben ingediend', zegt Isola bij Motorsport.com.

Pirelli wil de concurrentiestrijd met Bridgestone uiteraard graag winnen. Isola denkt ook dat de Formule 1 zal profiteren van een langere samenwerking met de Italiaanse bandenleverancier. 'We willen deel uitmaken van de sport, niet omdat we iets willen dicteren, maar omdat het betekent dat we op een goede manier samenwerken met onze belanghebbenden. We hebben een systeem opgebouwd dat superefficiënt is om gegevens aan hen te leveren', aldus Isola.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws