F1-teams niet akkoord met plan Pirelli: men wil bandenwarmers voor slicks behouden Formule 1
Formule 1

F1-teams niet akkoord met plan Pirelli: men wil bandenwarmers voor slicks behouden

F1-teams niet akkoord met plan Pirelli: men wil bandenwarmers voor slicks behouden

De Formule 1-teams lijken geen akkoord te willen bereiken over het stoppen met gebruiken van de bandenwarmers voor de slicks. De bandenwarmers zouden vanaf 2024 niet meer nodig zijn, maar teambazen en coureurs zijn het niet eens met het idee van Pirelli. Men denkt dat het vooral belangrijk is om te kijken naar een duurzame manier om deze dekens te blijven gebruiken, omdat ze hun werk goed doen.

In het originele plan zouden de bandenwarmers vanaf het 2024-seizoen niet meer gebruikt worden. De teams en coureurs waren daar echter niet heel erg blij mee, want de rijders vonden de verandering redelijk gevaarlijk. Op koude banden hebben coureurs geen grip en is het makkelijk om de controle over de bolide te verliezen. Pirelli krijgt daardoor de kans om te bewijzen dat de bandenconstructie goed genoeg om geen bandenwarmers te hoeven gebruiken.

De Italiaanse bandenleverancier heeft in Monaco al full wets geïntroduceerd waar geen dekens aan te pas hoeven te komen. Pirelli had hetzelfde plan met de intermediats, maar Mario Isola heeft laten weten dat de teams niet akkoord gingen met de nieuwe banden. De Italiaan was zeer verbaasd over de keuze van de renstallen, maar nu dreigt er dus hetzelfde te gebeuren met de slicks, weet Autosport. Dit zou betekenen dat de teams nog wel gebruik zullen maken van de bandenwarmers.

Horner: 'Het is niet wat de coureurs willen'

Christian Horner wil er nog al te veel over kwijt, want hij wil wachten tot de bandentest, die Daniel Ricciardo voor zijn rekening neemt, gereden is. De teambaas van Red Bull Racing is echter geen groot fan van het idee van Pirelli. 'Ik denk niet dat het is wat de coureurs willen. Iedereen heeft bandenwarmers, ze doen hun werk. Ik denk dat we moeten kijken naar duurzame manieren om die bandenwarmers van stroom te voorzien, in plaats van ze te verwijderen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws