Pirelli: 'Meer onderzoek nodig naar aanleiding van Verstappens crash' Formule 1
Formule 1

Pirelli: 'Meer onderzoek nodig naar aanleiding van Verstappens crash'

Pirelli: 'Meer onderzoek nodig naar aanleiding van Verstappens crash'

Volgens Pirelli is er meer onderzoek nodig naar de crash van Max Verstappen bij de Grand Prix van Azerbeidzjan. Twee ronden voor het einde plofte het rubber onder de RB16B en dat zorgde voor een hevige crash. De Italiaanse bandenleverancier zegt dat het nog niet achter de precieze oorzaak is.

Afgelopen zondag viel Verstappen plotseling uit na een hevige crash, als gevolg van een klapband. Midden op het rechte stuk ging het mis voor de Nederlander, maar wat de klapband veroorzaakte is nog onduidelijk. Pirelli-directeur Mario Isola is in gesprek met Motorsport.com duidelijk: Er moet verder worden onderzocht wat er zondag precies misging.

'Inspectie op het circuit is wegens de hevige crash en wat er nog van de band over is niet zo goed mogelijk. In het laboratorium zal er meer duidelijk worden. We hebben andere middelen nodig om de binnenkant van de band te inspecteren en indien er sprake is van een snee, vast te stellen of die snee vóór de crash is ontstaan door iets externs, of ontstond toen de band kapot ging', legt Isola uit.

Een optie is dat Verstappens klapband veroorzaakt werd door stukken koolstofvezel op de baan. 'Bij Max zou het mogelijk iets geweest kunnen zijn wat van de auto van Lance afkomstig was. Wat Lance betreft, zou ik het eerlijk gezegd niet zo weten, want er hadden zich voor zijn crash geen andere incidenten voorgedaan', aldus de Italiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws