Plek Grand Prix van België op kalender 2022 nog onzeker: ‘Horen het pas in januari’ Formule 1
Formule 1

Plek Grand Prix van België op kalender 2022 nog onzeker: ‘Horen het pas in januari’

Plek Grand Prix van België op kalender 2022 nog onzeker: ‘Horen het pas in januari’

Mogelijk staat de Grand Prix van België in 2022 niet op de Formule 1-kalender. Volgens Stijn de Boever, lid van de organisatie van de Grand Prix, wordt pas in januari bekend of de race op Spa-Francorchamps terugkeert. De organisatie is op dit moment al begonnen met een grote verbouwing van het complex Eau Rouge-Raidillon, in verband met de veiligheid.

Dat de baan verbouwd wordt, heeft te maken met het grote aantal ongelukken dat die legendarische bochtencombinatie in de laatste aantal jaren heeft gezien. Het dodelijke ongeluk van Anthoine Hubert vond daar plaats, alsook een zware crash van Williams-reserve Jack Aitken in de endurance-racing, en de kwalificatiecrash van Lando Norris. De verbouwing, die de runoff achter de bocht veiliger moet maken, wordt qua kosten geschat op zo’n 80 miljoen euro.

De kans bestaat dus echter dat de Formule 1 in 2022 geen gebruik zal kunnen maken van de verbouwde baan. Volgens Stijn de Boever, lid van de organisatie van de Grand Prix, krijgt hij pas in januari te horen of de race op Spa-Francorchamps terugkeert in 2022. Dat vertelt Olav Mol in het Formule 1 Café. ‘Maar ik ben wel al begonnen met die verbouwing’, citeert Mol de organisator.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws