Horner: ‘Had mijn huis erop ingezet dat Max meteen snel zou zijn’ Formule 1
Formule 1

Horner: ‘Had mijn huis erop ingezet dat Max meteen snel zou zijn’

Horner: ‘Had mijn huis erop ingezet dat Max meteen snel zou zijn’

Op de nieuwe, verse baan in Jeddah heeft Max Verstappen zijn natuurlijke talent laten zien door meteen snel te zijn. Dat vindt zijn teambaas Christian Horner. Hoewel het team van Red Bull Racing geen makkelijke vrijdag had, en nog veel werk te doen heeft, denkt Horner dat de baan beter is voor Red Bull dan verwacht.

De vrijdag voor Red Bull leek van buitenaf niet makkelijk, aangezien Lewis Hamilton in beide trainingssessies bovenaan stond. Verstappen moest ondertussen met een P2 en een P4 genoegen nemen. Volgens Horner is er inderdaad nog werk aan de winkel voor zijn team. ‘Het is een nieuwe baan, er zijn veel gegevens om te analyseren en de auto moet beter afgesteld worden’, vertelt hij bij het Formule 1 Café. Om die reden is Verstappen ook niet beschikbaar voor een interview.

Ondanks de moeizame vrijdag van Red Bull, presteerde Verstappen zelf uitstekend. ‘Hij was meteen snel, en daar had ik mijn huis ook op ingezet’, vertelt Horner. Het tekent hoe uitzonderlijk de Nederlander is. ‘Dat is zijn natuurlijke talent, zijn natuurlijke vermogen om snel te zijn.’ Op het gloednieuwe circuit in Jeddah is dat meer duidelijk dan waar dan ook, denkt Horner. ‘Op een groene baan, als niemand weet waar de grip ligt, rijdt hij sneller dan wie dan ook. Hij heeft er lol in, en rijdt voluit.’ De Brit wil overigens geen afbreuk doen aan het circuit. ‘Wat ze hier in 7 maanden hebben gebouwd is ongelofelijk’, verklaart hij.

Jeddah ‘fifty-fifty’ met Mercedes

De baan is, naast ‘ongelofelijk’, ook verrassend goed voor Red Bull Racing. Voorafgaand was namelijk de verwachting dat Mercedes zou domineren tussen de muren van Jeddah, maar dat blijkt toch anders te liggen, denkt Horner. ‘Het circuit is beter voor ons dan ik vreesde. Er zijn veel krappe bochten, en het voelt fifty-fifty met Mercedes’. Horner noemt de baan ‘meedogenloos’, en verwacht een geweldige race.

‘Ik vind één titel ook prima’

Met het einde van de titelstijd in zicht, maakt Red Bull reëel kans op zowel de constructeurs- als de rijdersbokaal. Dat is voor het eerst sinds de introductie van de hybride V6-motoren. ‘Het is het einde van de tunnel. Je voelt de spanning in het team, maar ook opwinding. Iedereen moet gewoon zijn taak blijven uitvoeren, niets anders doen.’ Horner mikt op beide titels, maar geeft verrassend genoeg aan dat dat geen vereiste is: ‘Ik vind één titel ook prima, dat zou al een fantastische prestatie zijn. Ik weet alleen niet welke ik dan zou nemen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws