Herbert denkt dat Russell Verstappen kan volgen: 'Hij won niet alleen, maar versloeg ook Hamilton' Formule 1
Formule 1

Herbert denkt dat Russell Verstappen kan volgen: 'Hij won niet alleen, maar versloeg ook Hamilton'

Herbert denkt dat Russell Verstappen kan volgen: 'Hij won niet alleen, maar versloeg ook Hamilton'

Johnny Herbert vertelt dat hij denkt dat de overwinning van George Russell veel goeds zal doen voor zijn vertrouwen. Hij won namelijk niet alleen een race op Interlagos, maar versloeg ook teamgenoot Lewis Hamilton. Daardoor zou de jonge Brit volgens Herbert wel eens het pad van Max Verstappen kunnen volgen, als hij komend jaar de auto krijgt van Mercedes.

Russell wist tijdens de Grand Prix in Brazilië zijn teamgenoot te verslaan en hij won de eerste race van Mercedes van dit jaar. 'Het is heel belangrijk, zijn gevecht met Hamilton', begint Herbert Sky Sports F1. 'Dit is de troonwisseling die begint te verschijnen', zo vertelt de Brit. 'We hebben het gezien met Verstappen als tweevoudig wereldkampioen in de afgelopen twee jaar, maar nu George, dit wordt zo krachtig voor hem in zijn carrière.'

Op Interlagos wist Russell het hele weekend goed te rijden. Op vrijdag was hij derde in de kwalificatie, een dag later werd hij eerste tijdens de Sprint en ook tijdens de hoofdrace was de jonge Brit onverslaanbaar. 'Het was gewoon de manier waarop hij de race won. Hij deed het overal op zo'n mooie, consistente manier. Hij staat onder druk. Dat is druk die hij nog nooit eerder heeft gevoeld, en hij heeft het waargemaakt. Briljant werk', zegt Herbert enthousiast.

Herbert: 'Russell won een race, maar versloeg tegelijkertijd Hamilton'

Als Mercedes volgend jaar de stijgende lijn weet vast te houden die het team dit jaar liet zien, is er een kans dat de Duitse renstal weer mee kan doen voor de titel. In dat geval zal Russell volgens Herbert een sterke kanshebber zijn. 'De twee dingen die samen zijn gekomen: de racewinst, nu kan hij zich concentreren op de laatste race die op ons afkomt in Abu Dhabi', vertelt de 58-jarige. 'Dan is het echt aan Mercedes om de auto te leveren, wat dit seizoen niet het geval is geweest.'

Nu lijkt het er weer een stuk beter voor te staan bij Mercedes. 'En toen die positie op George's pad kwam, heeft hij die gepakt en heeft hij geleverd', vervolgt Herbert. Volgens de oud-coureur zal dit Russell helpen bij de laatste race. 'Met de raceoverwinning die hij in Brazilië heeft behaald, zal hij met heel ander vertrouwen naar Abu Dhabi gaan als hij in de auto stapt. Ja, hij heeft een race gewonnen, maar tegelijkertijd versloeg hij ook Hamilton', benadrukt Herbert. 'Als Mercedes hem de ​​auto kan geven, denk ik dat ik een beetje geld op George zou zetten dat hij het kampioenschap wint', eindigt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws