Duel Verstappen en Hamilton gedoemd om mis te gaan: 'Het is altijd gedoe met die twee' Formule 1
Formule 1

Duel Verstappen en Hamilton gedoemd om mis te gaan: 'Het is altijd gedoe met die twee'

Duel Verstappen en Hamilton gedoemd om mis te gaan: 'Het is altijd gedoe met die twee'

Tijdens de Grand Prix van Brazilië vonden rivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton, voor een van de eerste keren dit seizoen, elkaar in de strijd om de ereplaatsen. Daar waar zij in het vorige seizoen bijna iedere race de degens kruisten, is dat dit seizoen zelden gebeurd. Verstappen duelleerde fair met vele andere coureurs, maar met Hamilton ging het direct weer mis, zo zag ook Rick Winkelman.

Na de herstart aan het begin van de race probeerde Verstappen zijn rivaal te passeren, buitenom in bocht 1. In eerste instantie leek alles goed te gaan, maar bij de tweede knik bleek er te weinig ruimte te zijn en kwam het tot een botsing. De raceleiding oordeelde later dat Verstappen de schuldige was, maar ontving hiervoor veel kritiek. Hoe dan ook kreeg de Nederlander vijf seconden tijdstraf aan zijn broek en door de gevolgen van de botsing viel hij ver terug. Hamilton bleven hevige gevolgen bespaard, waardoor de Brit nog tweede kon worden.

Dat het uitgerekend in duel met Hamilton weer fout gaat voor Verstappen, vindt ook Rick Winkelman geen toeval. 'We hebben dit jaar veel duels gezien die op respectvolle wijze werden uitgevochten, denk bijvoorbeeld ook aan het duel met Russell in de sprintrace', zo begint de commentator zijn verhaal tegenover Motorsport.com. De tweevoudig wereldkampioen reed vaak op de limiet, maar liet vaak genoeg ruimte voor zijn tegenstanders, die hetzelfde terugdeden. 'Bij Hamilton gaat het echter weer mis, dat vind ik wel bizar. Het is altijd gedoe met die twee (Hamilton en Verstappen, red.). Ze lijken wel als magneten naar elkaar toe te worden getrokken.'

'Te hard en onsportief is ook niet leuk'

Het voorval tijdens de Braziliaanse GP deed denken aan de titelstrijd van vorig seizoen, waarin beide coureurs vaak te hard en enigszins onsportief duelleerden. 'Dit soort dingen leiden altijd tot discussie, dat maakt de wedstrijden niet mooier omdat de wedstrijdleiding weer moet ingrijpen.' Ook in Brazilië moest de wedstrijdleiding zich weer bemoeien met het duel en dit resulteerde in een discutabele straf voor Verstappen. 'Zelfs de Britse pers vond dat hij te hard werd aangepakt. Aan dit soort dingen houd je gewoon een vervelend gevoel over en dat is jammer bij zo'n mooie wedstrijd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws