Schumacher blikt terug op dit seizoen: 'Zo weet je of je geschikt bent voor deze sport' Formule 1
Formule 1

Schumacher blikt terug op dit seizoen: 'Zo weet je of je geschikt bent voor deze sport'

Schumacher blikt terug op dit seizoen: 'Zo weet je of je geschikt bent voor deze sport'

Mick Schumacher heeft nog geen zitje voor volgend seizoen. De Duitser lijkt zijn plaats bij Haas te gaan verliezen aan Nico Hülkenberg. Teambaas Günther Steiner neemt in alle rust zijn beslissing over het laatste vrije zitje in de Formule 1. Schumacher geeft tegenover Speedweek een terugblik op het huidige seizoen.

De Haas-coureur heeft nog geen zekerheid over zijn toekomst. Een verlenging met Haas is nog niet uitgesloten, aangezien het team nog geen beslissing heeft gemaakt over wie er volgend seizoen plaats neemt naast Kevin Magnussen. De geruchten gaan echter dat Hülkenberg de strijd gewonnen zou hebben. Voor Schumacher lijkt daarmee een rol als reservecoureur het maximaal haalbare om toch nog in de Formule 1 actief te blijven.

De Ferrari-junior beschikt ook over een aflopend contract bij de Scuderia en dus is de vraag of hij bij het team aan zal blijven als reservecoureur. Mercedes liet eerder al doorschemeren wel interesse te hebben in de 23-jarige en ook Williams is nog een optie mocht Logan Sargeant zijn superlicentie niet weten te behalen. Teambaas Jost Capito van Williams liet eerder al weten gecharmeerd te zijn en dat de Duitser een mogelijke optie is.

'Zo weet je of je geschikt bent voor deze sport'

Mick Schumacher blikt terug op het afgelopen seizoen: 'Het was een ongelooflijke reis en ik heb genoten van elke seconde. Het was geweldig om met zoveel geweldige mensen te werken. Je moet het vertrouwen in jezelf niet verliezen en je moet je critici bewijzen dat ze ongelijk hebben.'

Schumacher benadrukt ook: 'Formule 1 is mijn leven en ik hou van elk moment dat ik heb meegemaakt. De lessen en moeilijke tijden horen er allemaal bij en het hangt er gewoon van af hoe je ermee omgaat. Zo weet je of je geschikt bent voor deze sport of niet.' De Duitser vervolgt: 'Aan het begin van het jaar waren onze prestaties ongelooflijk en we waren blij met de vooruitgang die we sinds vorig jaar hebben geboekt. Natuurlijk werd het toen wat moeilijker, maar de auto bereikte ook zonder grote upgrades een goed niveau', vat de 23-jarige het seizoen samen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws