Power Rankings: Verstappen zegeviert, Norris en Russell hebben het nakijken Formule 1
Formule 1

Power Rankings: Verstappen zegeviert, Norris en Russell hebben het nakijken

Power Rankings: Verstappen zegeviert, Norris en Russell hebben het nakijken

Na een podiumloos raceweekend in Monaco stond Max Verstappen als vanouds weer op het hoogste treetje in Canada. De winst werd de tweevoudig wereldkampioen niet in de schoot geworpen, maar het werd binnengehaald na een paar nette inhaalacties. Dit levert de Nederlander ook een eerste plek in de Power Rankings op. Verstappen wordt op de hielen gezeten door Lando Norris en ook George Russell kan rekenen op een prima score van de jury.

De Power Rankings worden gebaseerd op de scores die vijf analisten van Formula1.com de coureurs geven na ieder Grand Prix-weekend. De fans die zich afvragen waar Verstappen op deze ranking staat hoeven niet eens te scrollen, want de Nederlander staat helemaal bovenaan, een opsteker na de P7 in de vorige ranking.

Verstappen met een knappe score op één, Norris en Russell volgen met dikke achten

Verstappen kan op een 9.0 en mooie complimenten van de jury rekenen. Er is waardering voor het feit dat Verstappen ondanks de chaos het hoofd koel wist te houden en moest vechten voor de zege in het natte Montréal. De wereldkampioen maakte gebruik van al zijn vaardigheden om een auto die niet de meest dominante is op het Canadese circuit toch mee te laten doen voor de overwinning. Een groot contrast met teamgenoot Sergio Pérez die met dezelfde auto Q2 niet wist te halen in de kwalificatie en zijn race na schade in een DNF zag eindigen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Power Rankings: Verstappen als vanouds bovenaan, Gasly verrassende vierde
Verstappen krijgt hoogste waardering van de jury. (Foto: Red Bull Content Pool Getty Images)

Norris komt met zijn rapportcijfer in de buurt van Verstappen. De Brit krijgt een 8.8 voor zijn prestaties in Montréal. Bovendien is de McLaren-coureur momenteel de enige die punten wist te scoren in elke Grand Prix in 2024. De jury denkt dat wanneer zowel Norris als McLaren er staat, de jonge Brit altijd kans zal maken op een podium of zelfs een overwinning. Landgenoot Russell haalt ook een zeer ruime voldoende. De Mercedes-coureur die op P3 eindigde krijgt een 8.2 van de jury, mede dankzij zijn poleposition. Bovendien spreken de juryleden de verwachting uit dat Russell hongerig zal zijn en jaagt op meer successen in 2024.

Piastri en Gasly op gelijke hoogte, Ricciardo doet prima zaken

De vierde plek in de Power Rankings wordt gedeeld door Oscar Piastri en Pierre Gasly, die beiden kunnen rekenen op een 7.8. ‘Piastri zag een kans om poleposition te halen, maar deed tijdens de race onder aan Norris’, luidt het oordeel van de jury. Toch haalden de coureurs samen een nette 28 punten voor McLaren. Gasly krijgt complimenten voor het feit dat Alpine na een slechte start nu al drie races op rij punten heeft weten te halen. Met zijn P9 haalt hij bij de jury de top vier.

Aan het begin van het raceweekend vroeg Jacques Villeneuve zich af waarom Daniel Ricciardo nog in de Formule 1 rijdt, maar de jury kan duidelijk zien waarom. Ricciardo krijgt een score van 7.4 voor zijn nette prestaties in zowel de kwalificatie als de race. De Australiër sloeg terug naar Villeneuve met een P5 op de startgrid en uiteindelijk wist de coureur van Visa Cash App RB dit om te zetten in punten voor het team.

Alonso maakt comeback in de top tien, Albon scoort ondanks DNF hoog

De zevende plek in de Power Rankings wordt gedeeld door Fernando Alonso en Alexander Albon, die beiden kunnen rekenen op een 7.2. Alonso verraste met een vrij nutteloze P1 in de tweede vrije training, maar wist ook de rest van het weekend goed te scoren. Hoewel hij Red Bull Racing, McLaren en Mercedes voor zich moet laten, is de jury erg onder de indruk van de Spanjaard, die samen met Lance Stroll eindelijk weer punten voor het team wist te halen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Power Rankings: Verstappen als vanouds bovenaan, Gasly verrassende vierde
Alonso wist na een teleurstellende race in Monaco , een nette P6 te halen in Canada. (Foto: Aston Martin F1)

James Vowles gaf Albon eerder al het grote compliment dat hij kampioensmateriaal is en volgens de jury liet hij in Canada zien waarom. De Thais-Britse coureur wist met zijn Williams wederom Q3 te halen en had punten in het vizier. Helaas voor hem werd hij geraakt door de glijdende Ferrari van Carlos Sainz waardoor hij in de muur belandde en niet meer verder kon rijden.

Ocon en Hamilton maken de top tien compleet

Na Monaco werd bekend dat Esteban Ocon na 2024 Alpine zal verlaten. Toch gaat de Franse coureur niet bij de pakken neerzitten en zet hij een nette top tien-klassering neer in zowel de race als de Power Rankings. De jury beloont hem hiervoor met een 7.0. Ocon begon de race op P18 na een gridstraf, maar wist zich een weg naar de top tien te banen. Dankzij de dubbele puntenfinish van de Franse renstal staan ze nu boven Williams in het constructeurskampioenschap.

De laatste plek in de top tien gaat naar Lewis Hamilton. De zevenvoudig winnaar van de Grand Prix van Canada leek volgens de jury als herboren op vrijdag en zaterdag. Hij kwam in de kwalificatie echter niet verder dan een zevende plek en ook tijdens de race raakte hij niet voorbij aan teamgenoot Russell. Toch vindt de jury dit een 6.8. waard. Ook Lance Stroll kreeg van de jury een gemiddelde score van 6.8, maar de regels van de Power Rankings bepalen dat hij achter Hamilton eindigt, omdat hij in de race achter de Brit eindigde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws