Sky kraakt reden contractverlenging Pérez: 'Om Verstappen tevreden te houden' Formule 1
Formule 1

Sky kraakt reden contractverlenging Pérez: 'Om Verstappen tevreden te houden'

Sky kraakt reden contractverlenging Pérez: 'Om Verstappen tevreden te houden'

Onlangs werd bekend dat Red Bull Racing Sergio Pérez een contractverlenging heeft gegeven. Gezien de matige resultaten van de Mexicaan de afgelopen races, deed dit wat wenkbrauwen fronsen. ‘Hij kreeg dat contract om Max tevreden te houden’, beweert Naomi Schiff op de podcast van Sky Sports F1.

‘Het is niet allemaal rozengeur en zonneschijn bij Red Bull, zeker na dit weekend van Sergio Pérez’, stelt presentator Matt Baker vast. Damon Hill is het hier volledig mee eens. ‘Dit was een nachtmerrie, een absolute nachtmerrie’, beaamt de voormalig coureur. ‘Het leek er op een gegeven moment op dat hij maar drie tienden bij Max vandaan zat en hem vanuit die positie kon helpen, maar elke race draait nu uit op een catastrofe voor arme Checo’, aldus de Brit. ‘Het was zijn eigen schuld’, zegt hij er wel bij.

Red Bull moet Pérez beter ondersteunen

Hill is nog niet klaar met de kritiek aan het adres van de Mexicaan. ‘Kan het nog erger? Ja, dat kan’, denkt de wereldkampioen. ‘Net wanneer je denkt dat het niet erger kan, gebeurt het toch. Laten we hopen dat het in zijn geval niet gebeurt en hij de komende race op de eerste startrij staat’, spreekt Hill voorzichtig zijn wens voor Pérez uit. ‘Zorg ervoor dat hij zijn beste beentje voor kan zetten, want dat lukt nu niet. Dat komt door slechte beslissingen en slechte timing. Het kan niet allemaal pech zijn’, weet de wereldkampioen zeker. ‘Pech kan een paar keer voorkomen, maar niet zo vaak.’

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

canada 2024 sergio perez pierre gasly regen nat
Pérez eindigde twee raceweekenden op rij met een DNF. (Foto: Red Bull Content Pool Getty Images)

Hill voegt daar aan toe dat hij denkt dat het team de Mexicaan wel iets meer kan steunen. ‘Ze hoeven zich geen zorgen te maken om Max, hij redt zich wel. Ze moeten alle focus leggen op Checo en hem steun bieden’, vindt de Brit. ‘Ze moeten zorgen dat hij op de grid staat. Dat is belangrijk voor het constructeurskampioenschap, maar ook voor Max’, vervolgt hij. ‘Zorg ervoor dat hij een snelle ronde kan rijden zonder verkeer, zorg ervoor dat hij er staat in de kwalificatie en dat hij op het juiste moment de juiste banden onder zijn bolide heeft’, benadrukt Hill.

Red Bull wil geen concurrentie voor Verstappen

Schiff denkt dat de voornaamste reden dat Pérez ondanks zijn matige prestaties de afgelopen races toch een contract kreeg, ligt in het feit dat Red Bull geen coureur wil die kan concurreren met Max Verstappen. ‘Hij kreeg dat contract om Max tevreden te houden en om geen coureur te hoeven tekenen die misschien punten bij Max weg zal kapen’, vermoedt de Belgische. ‘Als snelle coureurs met elkaar strijden, dan loopt dat soms slecht af.’ Toch vraagt ze zich ook af of Pérez het team niet te veel punten kost. ‘Canada liep wat ongelukkig, maar ik heb het idee dat dat te vaak gebeurt nu. Ik snap het niet helemaal’, zegt Schiff.

De presentatrice gelooft ook dat Red Bull hoopt dat de stabiliteit van een contract Pérez beter zal laten presteren. ‘Wat kun je doen om je coureur zelfvertrouwen te geven? Geef hem een contract voor langer dan een jaar’, aldus de Belgische. ‘Zo voelt hij zich misschien meer op zijn plek. Wellicht hopen ze dat Checo zo meer gaat focussen op het racen. Maar ik blijf ook bij mijn theorie dat ze Max tevreden willen houden en ervoor willen zorgen dat hij weet hoe de toekomst van het team eruitziet’, concludeert Schiff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws