Windsor wil dat de Formule 1-kalender flink op de schop gaat: ‘Ze denken er nooit bij na’ Formule 1
Formule 1

Windsor wil dat de Formule 1-kalender flink op de schop gaat: ‘Ze denken er nooit bij na’

Windsor wil dat de Formule 1-kalender flink op de schop gaat: ‘Ze denken er nooit bij na’

De huidige Formule 1-kalender zit met 24 races propvol en toch heeft Stefano Domenicali laten doorschemeren dat hij er niet op tegen zou zijn nog een 25e race toe te voegen. Peter Windsor zou graag het tegenovergestelde zien en denkt dat een seizoen met vijftien of achttien races ook voldoet. ‘Te veel races, de kalender is te vol’, klaagt hij tijdens zijn YouTube-livestream.

‘Ik zou nooit zo veel races op de kalender zetten, zeker niet zo veel dat mensen als Peter Windsor niet meer weten of er een triple header of double header aan zit te komen’, grapt hij over het feit dat hij zelf niet meer wist wanneer de Grand Prix van Spanje plaatsvindt. ‘Er zijn te veel races, de kalender is te vol en er zijn ook te veel andere sporten om naar te kijken’, is de Brit van mening.

Als voorbeeld neemt hij de Rally van Polen. ‘Volgens mij wordt dat gehouden tijdens hetzelfde weekend als de Grand Prix van Oostenrijk, echt belachelijk’, vindt Windsor. ‘Toen de FIA met deze kalender kwam dachten ze er blijkbaar niet bij na dat er fans zijn die van beide races willen genieten’, vervolgt hij zijn relaas. ‘Ze denken er nooit bij na.’ Het afgelopen raceweekend kan rekenen op dezelfde kritiek. ‘Roland Garros, een geweldige finale, maar het viel op dezelfde dag als de Grand Prix van Canada. Deze mensen moeten dit eens samen gaan bespreken, dat zou ik doen’, aldus Windsor.

Windsor wil graag een A-divisie en een B-divisie binnen de Formule 1

De Brit heeft specifieke wensen voor zijn ideale Formule 1-kalender. ‘Allereerst zou ik ervoor zorgen dat er geen evenementen samenvallen’, zegt hij, verwijzend naar bijvoorbeeld de Rally van Polen. ‘Ik zou een kalender willen van maximaal vijftien tot achttien races. Ik zou zorgen voor meer testdagen en ik zou ook graag een B-kampioenschap willen hebben’, vervolgt de Formule 1-kenner. ‘Al zal je dan waarschijnlijk toch clashes krijgen met een aantal andere sporten’, moet hij realistisch blijven.

‘De reden dat ik kies voor een relatief kort A-kampioenschap is dat ik een aparte kalender wil voor het B-kampioenschap en deze kalenders mogen elkaar niet in de weg zitten’, droomt Windsor verder. ‘Daarom ga ik voor achttien races en voor het B-kampioenschap wil ik een limiet van tien tot twaalf races’, legt hij uit. ‘Zo heb je dan 28 races in totaal met verschillende coureurs en verschillende bolides, maar wel met dezelfde teams’, aldus de Brit.

Jeddah en Qatar mogen de prullenbak in

Windsor is nog niet klaar met schrappen, want ook de circuits moeten eraan geloven. ‘Ik zou Jeddah wegdoen en Qatar. Ik zeg het niet omdat ik op welke manier dan ook tegen die circuits ben, maar ik vind ze gewoon erg saai’, benadrukt de Brit. De analist zou graag zien dat deze circuits vervangen worden door Sepang. Ook Turkije zou als het aan Windsor ligt een terugkeer maken op de Formule 1-kalender. ‘Zeker weten. Ik heb dat altijd een goed circuit gevonden’, sluit Windsor af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws