Pérez neemt het op voor Verstappen: 'Hij is helemaal geen slechte verliezer' Formule 1
Formule 1

Pérez neemt het op voor Verstappen: 'Hij is helemaal geen slechte verliezer'

Pérez neemt het op voor Verstappen: 'Hij is helemaal geen slechte verliezer'

Sergio Pérez neemt het op voor zijn teamgenoot Max Verstappen in de Pardon My Take-podcast, waar allebei de Red Bull Racing-coureurs te gast waren. Het imago van Verstappen, waarbij hij bekendstaat om een slechte verliezer te zijn, kwam daar ter sprake. De Mexicaanse coureur is het echter niet eens met dat imago. 'Hij is juist een goede verliezer', stelt Pérez, geciteerd door Crash.net.

Red Bull is zeer dominant gestart aan het 2023-seizoen en heeft tot nu toe elke keer een coureur als racewinnaar aan het einde van een Grand Prix mogen zien. Zowel Verstappen als Pérez heeft al een race gewonnen of vanaf poleposition mogen starten. Het is duidelijk dat Red Bull op het moment ver boven de andere teams uitsteekt, waardoor de strijd voor de wereldtitel momenteel tussen de teamgenoten uitgevochten wordt.

Pérez: 'Zo'n teamgenoot is zeldzaam in de Formule 1'

Waar Pérez zichzelf tot nu toe twee keer als eerste over de eindstreep zag komen, heeft teamgenoot Verstappen net een streepje voor door drie keer de racewinnaar te zijn. In Saoedi-Arabië greep Verstappen mis en was hij daar niet blij mee. Hij kreeg veel kritiek op zijn houding, onder andere oud-coureur Nico Rosberg vond dat de Nederlander wel wat 'vriendelijker' kon zijn tegenover zijn winnende teamgenoot.

Bij de podcast waar beide coureurs aanwezig waren kwam de houding van Verstappen ter sprake en blijkt het dat Pérez het helemaal niet eens is met de kritiek van bijvoorbeeld Rosberg. De Mexicaanse coureur verdedigt juist de houding van zijn teamgenoot en hij noemde hem juist een 'goede verliezer', in plaats van een slechte verliezer. 'Als ik gewonnen heb dan komt hij altijd naar me toe en zegt hij, goed gedaan!', vertelt Pérez. 'Dat waardeer ik enorm, het is namelijk niet vanzelfsprekend dat teamgenoten zo zijn binnen de Formule 1. Je ziet echt dat hij het meent.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws