Pérez verwacht sterker Ferrari in de kwalificatie: 'Maar op de racedag zullen we er staan' Formule 1
Formule 1

Pérez verwacht sterker Ferrari in de kwalificatie: 'Maar op de racedag zullen we er staan'

Pérez verwacht sterker Ferrari in de kwalificatie: 'Maar op de racedag zullen we er staan'

Sergio Pérez is tevreden met de progressie, die hij gedurende de tweede vrije training heeft weten te boeken. De Mexicaan denkt dat Ferrari in Las Vegas misschien wel de favoriet is om de poleposition te pakken, maar de 33-jarige is ervan overtuigd dat Red Bull Racing er zaterdagavond tijdens de race zeker zal staan en zal vechten om de topposities.

Na een in het water gevallen eerste sessie werd VT2 met een half uur verlengd. Zo konden de teams en de coureurs wat van de verloren baantijd goedmaken. Pérez is na afloop van de tweede training tevreden met het geleverde werk. 'Ik denk dat we veel vooruitgang hebben geboekt naarmate de sessie vorderde. Dat is wat mij betreft het allerbelangrijkste, dus daar ben ik heel erg blij mee', zegt de Mexicaan bij F1TV.

Pérez eindigde de dag als vierde, terwijl teamgenoot Max Verstappen op P6 terug te vinden was. Het verschil naar de coureurs van Ferrari was met respectievelijk acht en negen tienden echter wel aanzienlijk. De zesvoudig GP-winnaar houdt dan ook rekening met een ijzersterk Ferrari in de kwalificatie. 'Ferrari ziet er erg sterk uit. Als je naar hun pace en hun onboard-beelden kijkt, dan hebben ze duidelijk wat gevonden. Maar op de dag van de race zullen we er staan', zegt de 33-jarige.

Uitdagende openingsdag

Ondanks dat hij tevreden is met het verloop van de dag, spreekt Pérez van een uitdagende openingsdag in de straten van Las Vegas. 'Het gripniveau is erg laag en dat maakt het een stuk lastiger', zegt de Mexicaan, die ook meevoelt met de fans na het putdekseldrama. 'Het spijt me voor de fans, maar ik ben er zeker van dat we ze een mooie race gaan voorschotelen', aldus Pérez.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws