Verstappen voorziet lastig dilemma: 'Het wordt nog niet zo eenvoudig om te kiezen' Formule 1
Formule 1

Verstappen voorziet lastig dilemma: 'Het wordt nog niet zo eenvoudig om te kiezen'

Verstappen voorziet lastig dilemma: 'Het wordt nog niet zo eenvoudig om te kiezen'

Max Verstappen lijkt het niet bepaald naar zijn zin te hebben in Las Vegas. Op de mediadag uitte hij nog zijn ongenoegen over het feit dat de focus in Las Vegas vooral op de show ligt, en tijdens de eerste vrije trainingen moest hij Charles Leclerc tweemaal voor zich dulden. De Limburger gaf na afloop ook aan niet van het circuit genoten te hebben.

De eerste vrije training duurde slechts acht minuten, waarna de coureurs diep in de nacht anderhalf uur lang over het Las Vegas Street Circuit mochten razen. Uiteindelijk deed Leclerc dat het snelste, en moest Verstappen genoegen nemen met de zesde tijd, achter het Ferrari-duo, Fernando Alonso, teamgenoot Sergio Pérez, en Valtteri Bottas.

'Het was glad', is het eerste oordeel van de Red Bull Racing-coureur. 'We reden natuurlijk niet veel in de eerste vrije training, dus het duurde wel even voordat de baan goed ingerubberd was. Aan het einde van de sessie was het wat beter. We wisten het hele programma af te werken, en ik denk dat dat het belangrijkste was voor vandaag, of in de nacht, beter gezegd', liet Verstappen optekenen voor de microfoon van Sky Sports F1.

Op de vraag of Verstappen van het circuit genoten heeft, volgde in eerste instantie een drieletterig antwoord: 'Nee. Ik heb wel op betere circuits gereden. Ik heb eerder ook al aangegeven, en er is wat dat betreft niks nieuws dat ik ontdekt heb. We moeten er maar mee dealen.' Het feit dat de tweede vrije training pas om vier uur lokale tijd voorbij was, zal weinig hebben bijgedragen aan het humeur van de 26-jarige.

Lastige bandenkeuze

Terugblikkend op de sessie zag Verstappen meer bandenslijtage dan verwacht. 'Ik denk dat de zachte banden over een ronde natuurlijk goed waren, maar in de long run was het wat lastiger. Het leek erop dat de zachte banden het wat lastiger hadden, dus we wisselden al snel naar de mediums. Het leek erop dat zelfs de mediumbanden niet zo goed waren in de racesimulatie, dus er zijn nog wel wat dingen die we beter moeten bekijken, om te zien hoe we de bandendegradatie kunnen verbeteren.'

Met een baantemperatuur van slechts vijftien graden gedroegen de banden zich misschien anders dan verwacht, en dat zorgt voor een lastig dilemma. 'Ik denk dat we nog steeds erg goed uitzien vergeleken met de anderen, maar misschien kunnen we het toch nog wat verder verbeteren. Het is dus niet zo eenvoudig om de juiste banden te kiezen voor de race', sluit Verstappen af, die dus wel relatief tevreden terugkijkt op de eerste dag van het raceweekend.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws