Prost waardeert kritische Verstappen: 'Goed om een coureur zoals hij te zien' Formule 1
Formule 1

Prost waardeert kritische Verstappen: 'Goed om een coureur zoals hij te zien'

Prost waardeert kritische Verstappen: 'Goed om een coureur zoals hij te zien'

Alain Prost kan de kritische Max Verstappen wel waarderen. De voormalige Formule 1-rijder geeft aan dat hij de rijder van Red Bull Racing zeker wel mag, en dat hij zijn aanpak en manier van denken echt kan waarderen. Volgens Prost is het goed om te zien dat Verstappen zich op die manier onderscheidt van de rest van het veld. Bovendien kan de Fransman zich ook vinden in enkele uitspraken van de drievoudig wereldkampioen.

Verstappen heeft altijd duidelijk gemaakt dat hij zich graag focust op het racen. De coureur van Red Bull is dan ook niet bezig met sociale media en hij verdoet zijn tijd niet graag aan de nevenactiviteiten die bij de Formule 1 komen kijken. Daarnaast spreekt Verstappen zich ook niet zo vaak uit over de ontwikkelingen in de sport, maar vorig jaar mengde de Nederlander zich wel in de discussie. Verstappen is niet blij met de richting die de Formule 1 opgaat wat de betreft de sprintraces.

De Red Bull-rijder heeft meermaals zijn mening gegeven. Ondanks dat het in tijdens de mediamomenten daardoor vaak ging over de uitspraken van Verstappen, werd hij er absoluut niet door afgeleid. Dat kan viervoudig wereldkampioen Prost wel waarderen aan Verstappen. 'Ik mag hem erg graag omdat hij een beetje anders is in de manier waarop hij denkt en spreekt. Zelfs in Las Vegas (waar Verstappen zeer kritisch was op de Formule 1-leiding, red.) was hij gefocust op racen en winnen', zegt de Fransman in het Motorsport Magazine.

'Goed om een coureur zoals Verstappen te zien'

Gedurende het seizoen kreeg Verstappen ook kritiek op zijn uitspraken. Zelfs vader Jos Verstappen zei dat zijn zoon niet overal tegenaan hoefde te schoppen. Prost vindt de kritische Verstappen junior juist verfrissend voor de sport. 'Voor mij is het goed om een coureur zoals hij te zien. Ik was erg blij om te horen dat hij die sprintraces ook niet leuk vindt. Hij zegt tenminste wat hij denkt en is hij niet bang voor het politieke spel. Dat waardeer ik', aldus Prost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws