Vandoorne realistisch over kansen Aston Martin: 'Red Bull is de maatstaf' Formule 1
Formule 1

Vandoorne realistisch over kansen Aston Martin: 'Red Bull is de maatstaf'

Vandoorne realistisch over kansen Aston Martin: 'Red Bull is de maatstaf'

Volgens Aston Martin-reservecoureur Stoffel Vandoorne wil zijn team in 2024 de strijd aangaan met Mercedes en Ferrari. Aston Martin begon 2023 goed met zes podiumplaatsen in acht races voor Fernando Alonso, maar viel daarna terug. Mercedes en Ferrari wisten het team uit Silverstone in te halen, maar voor 2024 hopen de Britten op een echte strijd met deze teams.

Aston Martin verraste aan het begin van het afgelopen seizoen vriend en vijand door direct in de eerste race een podium te behalen. Die trend zette het de races erna door. Toen de teams met updates kwamen, viel Aston Martin echter terug. Mercedes, Ferrari en McLaren wisten hiervan te profiteren. Alleen in Brazilië wist Alonso nog een podium te halen na een rondenlang gevecht met Sergio Perez. Dit terugvalscenario hopen ze in 2024 te voorkomen.

Veel geleerd van het afgelopen seizoen

Vandoorne geeft aan dat het team verrast was door de resultaten van het 2023-seizoen. 'We begonnen goed, vielen daarna terug en wisten aan het eind van het seizoen weer terug te komen', vertelt de Belg aan Motorsport Week. Hij is voorzichtig positief over de harde lessen die deze verslapping met zich meebracht. 'We hebben geleerd van die periode en dit zal ons het aankomende seizoen helpen competitief te blijven. Toch is moeilijk in te schatten hoe competitief we aan het begin van het nieuwe seizoen zullen zijn.'

De goede wil is er dus, maar Vandoorne realiseert zich ook dat winnen lastig gaat worden. 'Niemand zit stil. Red Bull Racing is de maatstaf op dit moment. Het zal niet makkelijk zijn voor andere teams om hen te verslaan', meent de reservecoureur. 'Bovendien blijven teams als Ferrari en Mercedes ook grote spelers. Het doel is om met deze teams de strijd aan te gaan, maar het blijft afwachten om te zien of dat mogelijk is', voegt hij eraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws