Toekomst Sainz bij Ferrari staat nog niet vast: 'Leclerc heeft meer talent' Formule 1
Formule 1

Toekomst Sainz bij Ferrari staat nog niet vast: 'Leclerc heeft meer talent'

Toekomst Sainz bij Ferrari staat nog niet vast: 'Leclerc heeft meer talent'

Nu Charles Leclerc zijn contract bij Ferrari verlengd heeft, zijn alle ogen gericht op Carlos Sainz. Het contract van de Spanjaard loopt aan het einde van dit jaar af. Teambaas Frédéric Vasseur zou volgens Gazzetta Motori het liefst zien dat de Spanjaard voor het begin van het nieuwe seizoen voor langere tijd vastgelegd wordt.

Nog ruim voor de start van het 2024-seizoen wist Ferrari Leclerc voor langere tijd vast te leggen. Hoewel de precieze duur van het contract onbekend is, zou het volgens geruchten gaan om een verlenging van vijf jaar. Dit zou betekenen dat de Monegask van 2025 tot 2029 nog bij de Italiaanse renstal blijft. De verlenging van het contract van Leclerc zou hinten op een interne hiërarchie tussen de coureurs. De vraag is of Sainz dit zal accepteren.

Discussies over nieuw contract Sainz

Het contract van de coureur uit Madrid loopt aan het einde van dit seizoen af. Vasseur zou Sainz naar verluidt zo snel mogelijk willen laten bijtekenen, het liefst nog voor de seizoensopener in Bahrein. De positie van Sainz als nummer twee van het team maakt de onderhandelingen echter lastiger. Zowel de duur van het contract en het salaris van Sainz zorgen ervoor dat de discussies zich voortslepen.

De prioriteit die werd gegeven aan de contractverlenging van Leclerc zou een signaal zijn dat Ferrari hem als de man ziet die het team uit Maranello het eerste kampioenschap sinds 2007 moet bezorgen. Sainz, die in 2023 de enige was die Red Bull Racing in een race wist te verslaan, zou hier niet blij mee zijn. Voormalig Ferrari-coureur Eddie Irvine deelde hier recent nog zijn mening over. 'Leclerc heeft duidelijk meer talent. Sainz won een race en was competitief, maar Leclerc is duidelijk beter', oordeelde de Noord-Ier.

Mogelijke overstap naar Audi

Sainz zou op dit moment mikken naar een contractverlenging van twee jaar, waardoor hij vast zou liggen tot 2026. Toch is het nog maar de vraag of hij zal accepteren dat Leclerc voor Ferrari op de eerste plaats komt. Indien hij dit niet ziet zitten, zou het team van Audi mogelijk een alternatief bieden. Het team zal vanaf 2026 deel uitmaken van de Formule 1. Eerder bevestigde Carlos Sainz senior al dat er gesprekken zijn tussen zijn zoon en Audi, maar dat er nog niets concreets besproken is. De connecties van zijn vader, die kort geleden de Dakar Rally won met Audi, zullen de Spanjaard in elk geval een goede uitgangspositie bezorgen in eventuele onderhandelingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws