VodafoneZiggo wil uitzendrechten Formule 1 kapen bij Viaplay: 'Zou mij niet verbazen' Formule 1
Formule 1

VodafoneZiggo wil uitzendrechten Formule 1 kapen bij Viaplay: 'Zou mij niet verbazen'

VodafoneZiggo wil uitzendrechten Formule 1 kapen bij Viaplay: 'Zou mij niet verbazen'

Wie krijgt vanaf 2025 de rechten om Formule 1 uit te gaan zenden in Nederland? Op die vraag zal de komende weken een antwoord gaan komen. Momenteel heeft Viaplay de rechten in handen, maar ze zullen weer concurrentie gaan krijgen van VodafoneZiggo. Volgens het Financieel Dagblad zijn er zelfs nog meer kapers op de kust en dus is het allemaal nog geen uitgemaakte zaak.

Op dinsdag komen potentiële uitzendpartners bij elkaar in Londen om uitleg te krijgen over de verdeling van uitzendrechten en de biedingsprocedure. Het gaat om de Formule 1-rechten in verschillende landen wereldwijd, waaronder Nederland. Wanneer er een beslissing valt, is niet duidelijk. Sportmarketeer Chris Woerts verwacht dat het 'enkele weken' zal duren.

Viaplay geeft strijd niet op

Volgens Woerts duurt het enkele weken, omdat het om de uitzendrechten gaat voor de periode van 2025 tot en met 2027. 'Je hebt als nieuwe uitzendgemachtigde wel enige tijd nodig om de programmering voor grand prixs voor te bereiden', aldus Woerts. Ondanks dat Viaplay vorig jaar te maken kreeg met financiële problemen, lijken ze de strijd om de Formule 1-rechten niet op te geven.

Daarbij zal VodafoneZiggo serieuze concurrentie gaan bieden. Op Ziggo Sport zendt de aanbieder nog steeds programma's uit rond grand prixs. 'Zij willen hun verloren abonnees terugwinnen', stelt Woerts, die denkt dat Viaplay de beste papieren heeft. 'Voor Viaplay is het een kwestie van overleven. De winstgevendheid in Nederland willen ze niet opgeven. Er is niet voor niets onlangs extra geld gestort in het bedrijf.'

Wil Ziggo grootste sportzender worden?

Sportmarketeer Frank van den Wall Bake schat de kansen anders in. 'Het zou mij niet verbazen als Ziggo deze mogelijkheid aangrijpt om de grootste sportzender van Nederland te worden.' Daarbij zal er meer geld op tafel moeten komen, verwachten de marketeers. In 2022 ging het om circa 35 miljoen euro. Ondanks de vele zeges van Max Verstappen, blijft de sport in Nederland namelijk onverminderd populair.

Dat maakt het ook voor Amerikaanse streamingdiensten een interessante markt, zoals Apple TV+. Die zouden een bod van 2 miljard dollar willen doen op de wereldwijde Formule 1-rechten. Van den Wall Bake ziet kansen voor Apple. 'De hoogste bieder wint meestal. Ik weet zeker dat de Formule 1 graag in het gezelschap van Apple wil verkeren. En ik weet zeker dat dat bedrijf met veel interesse dinsdag in Londen zal zitten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws