Ralf Schumacher: ‘Dit wordt het laatste seizoen van Ricciardo in de Formule 1’ Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher: ‘Dit wordt het laatste seizoen van Ricciardo in de Formule 1’

Ralf Schumacher: ‘Dit wordt het laatste seizoen van Ricciardo in de Formule 1’

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher denkt dat Daniel Ricciardo bezig is aan zijn laatste seizoen in de koningsklasse van de autosport. De Australiër kent een moeilijke eerste seizoenshelft en moet voortdurend zijn meerdere erkennen in zijn jongere teamgenoot Lando Norris. Volgens hardnekkige geruchten neemt Formule 2-wereldkampioen Oscar Piastri zijn stoeltje bij McLaren over.

Ricciardo heeft het al moeilijk sinds hij begin vorig seizoen zijn debuut maakte voor het team van McLaren. Een enkele opleving met de overwinning in Monza, de eerste voor McLaren sinds Brazilië 2012, verandert daar volgens Schumacher niets aan. Volgens de Duitser zijn de dagen van Ricciardo in de Formule 1 geteld. ‘Persoonlijk denk ik niet dat hij nog een kans krijgt’, opent hij in gesprek met Sky Germany.

De naam van Ricciardo zingt nog wel rond bij Alpine, nu Fernando Alonso de overstap naar Aston Martin maakt en Piastri al heeft aangegeven niet voor het Franse team uit te komen in 2023. Het zou voor de 33-jarige coureur uit Perth een terugkeer op het oude nest betekenen. Schumacher gelooft hier niet in en ziet andere gegadigden voor het zitje naast Esteban Ocon.

Mick Schumacher heeft bijvoorbeeld nog geen contract voor komend seizoen. Daarom is hij een kandidaat en eentje met snelheid zoals we hebben kunnen zien’, aldus Schumacher. ‘Ook Nico Hülkenberg staat klaar om het zitje over te nemen. Ik durf echter niet te zeggen voor wie Alpine zou moeten kiezen.’

Schumacher kritisch op Alpine inzake Piastri

Dat Piastri komend seizoen niet het zitje van Alonso opvult is volgens Schumacher volledig te begrijpen. ‘Het was duidelijk: Alpine was in eerste instantie niet van plan om Piastri volgend jaar in de auto te zetten. Ze wilden hem ergens anders onderbrengen voor één of twee jaren. Alpine had een optie om hem een zitje aan te bieden voor 2023, maar deze werd niet gelicht omdat men niet had verwacht dat Alonso zou vertrekken.’

Schumacher vindt dan ook dat Piastri geen enkele blaam treft: ‘Als je zo’n talent in je gelederen hebt, dan is het bijna strafbaar om hem te laten gaan. Als je niet in staat bent om een goed contract op te stellen, dan kan je dat niet op Piastri afschuiven’, sluit hij af.

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws