Wolff verklaart bericht aan het adres van Hamilton: 'Ik moet hem beschermen' Formule 1
Formule 1

Wolff verklaart bericht aan het adres van Hamilton: 'Ik moet hem beschermen'

Wolff verklaart bericht aan het adres van Hamilton: 'Ik moet hem beschermen'

Toto Wolff voelt zich verantwoordelijk voor de problemen bij Mercedes. Dit weekend wist George Russell nog knap op de vierde plek te eindigen, maar Lewis Hamilton kwam niet verder dan de dertiende plek. Na afloop van de race kwam Wolff over de boordradio om zijn verontschuldigingen aan te bieden aan het adres van de zevenvoudig wereldkampioen.

'Het leek wel alsof we in een Netflix-scène zaten', wordt Wolff geciteerd door F1-Insider.com. De prestaties van de W13 doen op het moment pijn bij de Duitse renstal. Porpoising is nog steeds een groot onderliggend probleem bij Mercedes, waardoor het team nog niet kan aanhaken bij Ferrari en Red Bull Racing. 'Als we niet presteren, dan moet ik de klappen vangen. Dat is onderdeel van het spelletje', beargumenteert de teambaas.

Wolff: 'Hamilton blijft de beste coureur ter wereld'

Hamilton was het gehele weekend ontevreden over zijn bolide. Er was een moment tijdens het weekend dat er een woordenwisseling ontstond tussen Wolff en zijn coureur. Na de race sprak de Oostenrijker weer met Hamilton. 'Ik moet hem natuurlijk een beetje beschermen. Het is niet zijn schuld, maar de schuld van de auto. Hij is een zevenvoudig wereldkampioen en de beste coureur in de wereld. Hij heeft gewoon geen goede machine onder zich.'

Na het Grand Prix-weekend leek Hamilton de hoop op een nieuwe titel voor dit seizoen te laten varen. Hamilton heeft momenteel een achterstand van 58 punten op leider Charles Lecerc. Wolff weigert de handdoek in de ring te gooien. 'Hij kan het team helpen om alles op orde te krijgen. We zijn een team en we blijven elkaar steunen in goede en slechte tijden. Dit weekend was natuurlijk wel slecht', concludeert de Mercedes-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws