Ferrari staat achter plan voor zes sprintraces, F1-top gaat bespreking in Formule 1
Formule 1

Ferrari staat achter plan voor zes sprintraces, F1-top gaat bespreking in

Ferrari staat achter plan voor zes sprintraces, F1-top gaat bespreking in

Mattia Binotto heeft vrijgegeven dat Ferrari achter het plan staat om volgend seizoen zes sprintraces te verrijden. Voor de sport in zijn geheel acht de Ferrari-leider de wijziging een goede zaak, en daarom ziet hij geen reden om niet voor meer zaterdagevenementen te gaan. Vandaag (26 april) om 12.00u komt de top van de sport samen om te bepalen of er meer sprintraces op de kalender zullen komen.

'Het staat op de agenda, dus de bedoeling is om de hoeveelheid evenementen op te krikken naar zes', bevestigt Binotto voorafgaand aan de bespreking over de wijzigingen aan de F1-kalender. 'Ferrari staat achter dit plan, want wij geloven dat het in de toekomst goede mogelijkheden zal bieden voor de show en inkomstenstromen', voegt hij daaraan toe volgens RaceFans. Ferrari's goedkeuring heeft het team van Ross Brawn dus al.

Kosten pijnpunt voor Ferrari en Red Bull

De kosten van extra sprintrace-evenementen waren voor Ferrari en Red Bull Racing lang een pijnpunt. De teams zitten tegen het budgetplafond aan en zouden met meer sprintraces meer budget vrij moeten maken voor mogelijke ongevallen. Binotto stelt dat dit pijnpunt besproken en weggewerkt is. 'Wat betreft de kosten denk ik dat we het er al over gehad hebben.'

'We kennen de gevolgen voor het budgetplafond, de toegestane uitgaven en inkomsten, en of het het waard is (om meer sprintraces te verrijden, red.). Voor elke sprint krijgen we een compensatie. Momenteel worden we voor drie races gecompenseerd, volgend jaar voor zes', concludeert hij. Daarmee lijkt de F1 dit probleem dus uit de weg geholpen te hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws