Real Madrid inspiratie voor Sainz: 'Zij hadden vijf minuten nodig, ik heb nog negentien races' Formule 1
Formule 1

Real Madrid inspiratie voor Sainz: 'Zij hadden vijf minuten nodig, ik heb nog negentien races'

Real Madrid inspiratie voor Sainz: 'Zij hadden vijf minuten nodig, ik heb nog negentien races'

Carlos Sainz wil dingen zo snel mogelijk omdraaien na de uitvalbeurten in Australië en Imola. In Melbourne stond de coureur van Ferrari vast in de grindbak na een eigen fout, maar tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna werd Sainz getoucheerd door Daniel Ricciardo en kwam hij opnieuw vast te staan. De Spanjaard gebruikt voetbalclub Real Madrid als voorbeeld om te laten zien dat hij de titelstrijd kan omdraaien.

Het weekend in Imola begon al slecht voor Sainz, na een crash in de kwalificatie. Dit wist hij goed te maken in de sprintrace, maar tijdens de hoofdrace ging het weer mis voor de Ferrari-rijder. Hij wist het moment snel uit zijn hoofd te zetten. 'Ik heb er niet te lang over nagedacht', stelt Sainz in de persconferentie. 'Als er iets gebeurt zoals in Imola, iets waar je geen controle over hebt, dan ben je er sneller overheen. Ik heb er 24 uur mee gezeten en toen ging de focus naar Miami.'

Afgelopen week speelde de favoriete voetbalclub van Sainz, Real Madrid, de halve finale van de Champions League. Vlak voor tijd leek de tegenstander de finale te bereiken, maar de Spaanse club draaide het om. 'Ik heb Real Madrid niet nodig om aan mij te bewijzen dat je dingen heel erg snel kan omdraaien in de sportwereld. Desalniettemin is het wel een mooi voorbeeld van hoe sport werkt. Soms ga je door een moeilijke periode en ineens verandert het. Real Madrid had vijf minuten nodig en ik heb nog negentien races. Ik heb nog genoeg tijd.'

De uitdaging van Ferrari tegen Red Bull

Red Bull Racing lijkt momenteel de te kloppen renstal te zijn voor Ferrari. In de komende weken zal de ontwikkelingsrace echt losbarsten en bij de Italiaanse renstal weten ze dat het een moeilijke taak zal worden om Red Bull te verslaan. 'Het is een uitdaging en die proberen we te omarmen. We moeten onszelf meten met één van de beste teams in de Formule 1. We staan elke race een tiende voor of een tiende achter. We moeten er gewoon voor zorgen dat die tiende altijd in ons voordeel valt', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws