Sainz moet snel voor ommekeer zorgen: 'De competitie wordt er ook niet minder op' Formule 1
Formule 1

Sainz moet snel voor ommekeer zorgen: 'De competitie wordt er ook niet minder op'

Sainz moet snel voor ommekeer zorgen: 'De competitie wordt er ook niet minder op'

Mario Andretti ziet dat Carlos Sainz het momenteel heel lastig heeft bij Ferrari. Vorig seizoen was de coureur nog zeer consistent, maar nu heeft hij al meerdere incidenten gehad op de baan. Sainz kan op het moment niet tippen aan teamgenoot Charles Leclerc, maar Andretti weet zeker dat Sainz snel voor een ommekeer kan zorgen.

'Soms zit het allemaal gewoon niet mee', vertelt Andretti bij Sky Sports. 'Je probeert alles, maar je moet er nog steeds bovenop zitten. De competitie wordt er ook niet minder op.' Sainz crashte in de tweede vrije training in Miami voor het derde opeenvolgende Grand Prix-weekend. Desondanks houdt Andretti vertrouwen in de Ferrari-rijder. 'Het is heel pijnlijk om te zien. Dat vindt iedereen. Maar ik weet zeker dat het goed gaat komen.'

Sainz onder druk

Na de crashes van Sainz zijn er al enkele discussies ontstaan over de rol van de coureur binnen het team. Andretti hoopt dat Ferrari zich voorlopig afzijdig houdt. 'Als team kan je het op verschillende manieren verbloemen. Het is onnodig om die jongen nog meer onder druk te zetten. Het feit dat hij de volle honderd procent geeft, is beter dan dat hij ergens in het middenveld rijdt zonder het te proberen. Hij is een goede rijder, maar hij moet enkele aspecten nog verfijnen.'

In 1978 wist de Amerikaan zelf wereldkampioen van de Formule 1 te worden met Lotus. Hij weet dat een titelstrijd veel druk met zich mee brengt. 'Natuurlijk voel je die druk, maar dat is wel een goede vorm van druk. Ze verwachten dat je resultaten behaalt en daar is niks mis mee. Dat hoor je ook van jezelf te verwachten. Als dat je op een negatieve manier gaat beïnvloeden, dan moet je een andere aanpak kiezen', aldus Andretti.

Crash Sainz VT2 GP Miami

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws