Windsor analyseert sector 1: 'Verstappen ging geweldig door die bocht heen' Formule 1
Formule 1

Windsor analyseert sector 1: 'Verstappen ging geweldig door die bocht heen'

Windsor analyseert sector 1: 'Verstappen ging geweldig door die bocht heen'

Peter Windsor heeft de eerste sectoren van Max Verstappen en Charles Leclerc naast elkaar gelegd na de vrijdag in Miami. De Formule 1-journalist zag hoe Verstappen in die eerste sector veel minder met het materiaal worstelde dan zijn Monegaskische concurrent. Ook geeft hij aan te rekenen op safety cars dit weekend.

'We hebben veel incidenten gezien en veel coureurs die de muur raakten bij de exits van nauwe bochten. Het circuit kent een paar geweldige bochten, zoals bocht 7', meldt de Engelsman, die doelt op de 180-gradenbocht, de laatste bocht van sector 1. Deze bocht, omringd door het lichtblauwe Miami-decor, is tevens de bocht waar Valtteri Bottas van de baan schoot in VT1.

Bocht 7, de 180-gradenbocht waarna de coureurs sector 2 ingaan. Voor deze bocht bevindt zich een deel met drie snelle bochten, bochten 4, 5 en 6.
Bocht 7, de 180-gradenbocht waarna de coureurs sector 2 ingaan. Voor deze bocht bevindt zich een deel met drie snelle bochten, bochten 4, 5 en 6.

'Leclerc leunde daar meer op de auto dan Verstappen'

Die zevende bocht is mooi, maar eigenlijk vindt Windsor de drie bochten die eraan voorafgaan spannender. De snelle linker-rechter-linkercombinatie vergt veel inspanning van de rijders, al heeft niet elke coureur er even veel moeite mee. 'Je kan zien dat de coureurs voor die bocht niet te agressief omgaan met het materiaal wanneer ze van richting veranderen', aldus de journalist in zijn YouTube-video.

'Verstappen is daar een uitstekend voorbeeld van, hij ging geweldig door die bocht heen. Leclerc leunde daar iets meer op de auto dan Verstappen', ziet hij. Dit heeft vermoedelijk te maken met de downforce-afstelling waarmee beide teams rijden. Rijdt Red Bull Racing met meer downforce dan zijn deze bochten makkelijker te nemen en ligt de bandenslijtage lager, maar laten ze tijd liggen op de rechte stukken.

Windsor geniet daarnaast ook van de zevende bocht, die hierboven afgebeeld is. 'Dan gaan ze door naar bocht 7, die ze aansnijden met veel snelheid. Die bocht wordt echter scherper naarmate hij vordert. Daarom schoot Bottas er ook van het circuit. Die bocht is uitdagend', weet hij. Het einde van de eerste sector van de baan in Miami is dus een deel om naar uit te kijken.

Safety cars in Miami

Het stratencircuit is volgens Windsor uitdagend en kent enkele verraderlijke stukken. 'Ik twijfel er dan ook niet aan dat we met safety cars te maken zullen krijgen dit weekend. Daar gaan de strategen ongetwijfeld rekening mee houden in hun programma's', concludeert hij. Het is beslist niet uitgesloten dat één of meer coureurs dit weekend de muur raken in de resterende sessies.

Windsor over Leclerc en Verstappen na vrijdag in Miami

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws