Reality check voor McLaren in Las Vegas: 'Goed om dat soms eens te hebben' Formule 1
Formule 1

Reality check voor McLaren in Las Vegas: 'Goed om dat soms eens te hebben'

Reality check voor McLaren in Las Vegas: 'Goed om dat soms eens te hebben'

McLaren was de afgelopen races de grootste uitdager van Max Verstappen en Red Bull Racing, maar in Las Vegas heeft het Britse team volgens Lando Norris een reality check gekregen. Zowel Norris als teamgenoot Oscar Piastri kwam niet door Q1. Het McLaren-duo zal zich zaterdagavond vanuit het achterveld naar voren moeten zien te knokken.

Na vijf podiumplaatsen in de afgelopen zes races, is het een gek gezicht om Norris uitgeschakeld te zien worden in Q1. Het overkwam hem weliswaar enkele weken geleden ook in Mexico, maar op het Autódromo Hermanos Rodríguez had zijn vroegtijdige uitschakeling echter niets te maken met het tempo van de McLaren-bolide en dat is Las Vegas wel het geval.

Norris is niet blij met P16, maar de Brit geeft toe dat het slechte resultaat voor hem niet als een verrassing komt. 'Dit is waar de auto momenteel thuishoort, hier staan we eigenlijk het hele weekend al', reageert Norris voor de camera bij F1TV op zijn uitschakeling in Q1. 'We komen flink tekort, het is een lastig weekend voor ons. De auto presteert niet zo goed als tijdens de afgelopen weekenden, dus als je het zo bekijkt, dan is dit wel teleurstellend. Maar goed, tijdens de eerste paar ronden wisten we al dat we hier niet snel zouden zijn.'

Reality check

Norris probeert vervolgens maar het positieve te zien in een vooralsnog teleurstellend weekend voor McLaren. 'In zekere zin is het goed dat we een reality check hebben gekregen. Ik heb namelijk dit liever nu dan volgend jaar. Het is goed dat het nu wat minder gaat, dan beseffen we dat we nog steeds zwakke punten hebben en een aantal problemen moeten oplossen. Een dag als deze is, ondanks dat het pijn doet, soms goed om eens te hebben', stelt de 24-jarig Brit tot slot.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws